Dorpstafel Neerijnen: 'behandeld als lastpak'

neerijnen • De Dorpsbewoners van Neerijnen en Opijnen zijn niet op de hoogte gesteld van de geplande wegwerkzaamheden in hun dorpen. Dat zegt de Dorpstafel in een schriftelijke inspraakreactie. "De communicatie is rampzalig", zo luidt de klacht kort en krachtig. 

De wegwerkzaamheden zijn volgens de Dorpstafel niet gemeld in de gemeentelijke rubriek in deze krant. Alleen de bewoners van de betreffende straten zijn geïnformeerd. "Op e-mails wordt niet gereageerd. Zeker niet door de verantwoordelijke wethouder en de verkeersambtenaar. Als je belt wordt er toegezegd dat er wordt teruggebeld, maar dit gebeurt meestal niet." De wegomlegging is volgens de Dorpstafel onduidelijk en leidt tot allerlei situaties op de wegen in het veld rond Neerijnen. "Waarom via de Neerijnense Mark: een 30 kilometer straat met allerlei snelheidsremmende voorzieningen. Via de A15 is veel beter, sneller en veiliger." De omleidingsroute vanuit Ophemert richting Neerijnen over de Waalbandijk is niet mogelijk voor vrachtverkeer en gevaarlijk vanwege de breedte van de weg." De Dorpstafel klaagt verder dat de aangebracht voorzieningen (drempels en betonrand) niet me de bewoners zijn overlegd. "De vraag is of dit een verbetering is met betrekking tot de verkeersveiligheid (snelheid)." Volgens de Dorpstafel worden er beslissingen genomen over de hoofden van de burgers heen. "Als je dan reageert word je behandeld als een lastpak."

Ook raadsleden in West Betuwe klaagden vorige week tijdens de gemeenteraad over de rampzalige communicatie en erbarmelijke wegbewijzering. Burgemeester Stoop beloofde de raadsleden dat er een schriftelijke reactie komt.