Podiumplaatsen BVL Fighting

zwolle • Leerlingen van vechtsportschool BVL Fighting in Geldermalsen hebben twee prijzen gewonnen tijdens het Nederlands (jeugd)kampioenschappen karate, gericht op de discipline sparren. Zo wist Vince Hol in de categorie U14 zichzelf naar een finaleplaats te vechten. Na een spannende finale sleepte hij in de slotseconde de eerste plaats binnen. Hierdoor mag hij zich dit jaar Nederlands Kampioen karate noemen. Ook pakte Jens Akkermans in de categorie U16 na een aantal puike en harde partijen een verdienstelijke tweede plaats. Kate Summer Dols (U12), Genisis Carrasco Bernard (U14), Max van der Water (U14) en Sem van Acquoy (U14) waren dicht bij een podiumplaats. Deze vier vechters verloren hun plek om het brons. Sanne Hol kwam niet door de voorrondes, waardoor ze niet voor de medailles hoefde te vechten. Terugkijkend is coach Van Leeuwen erg trots op zijn leerlingen “Ze hebben zichzelf vandaag overtroffen, iedereen was erg gretig en had de wil om te winnen. Na een jaar van hard trainen, met wisselvallige trainingsuren i.v.m. de coronamaatregelen, vind ik dat ze hier een goede prestatie hebben neergezet. We kijken nu al met smart vooruit op het volgende toernooi."

De BVL Fighters zitten de komende tijd zeker niet stil, ze gaan zich voorbereiden op de toernooien die nog komen gaan. Dit zullen ze doen in Geldermalsen op De Lingeborgh waar de nieuwe dojo gevestigd is.