WHV wint thuis van Sliedrecht Sport

asperen • De Asperense volleyballers hebben vorige week woensdagavond een prima overwinning weten te boeken tegen Sliedrecht Sport. De nummer 2 van de ranglijst werd op Asperense bodem met 3-1 verslagen. De heren van WHV bekleden momenteel de zesde plek op de ranglijst maar lopen een aantal wedstrijden achter op de rest van het programma. Zonder de geblesserde Ewout de Jong kwam de thuisploeg kwam aardig uit de startblokken. Spelverdeler Niels Reder wist met gevarieerd aanvalsspel de verdediging van Sliedrecht steeds goed open te breken. Daarnaast wist hij met regelmaat zelf ook zijn puntjes mee te pakken door direct de tweede bal te spelen. Keer op keer wist hij daarmee de tegenstander te verassen. Sliedrecht had daarentegen meer moeite om te scoren zodat WHV een mooie voorsprong wist op te bouwen. Hoewel de tegenstander eind van de set wel wat dichterbij kwam, was de eerste set met 25-23 een prooi WHV. De tweede set was veruit de meest spannende en turbulente van de wedstrijd. WHV had wat meer moeite om tot scoren te komen en stuitte wat vaker op de blokkering en verdediging van Sliedrecht. Die waren daarentegen wat zorgvuldiger in het aanvalsspel dan in de eerste set. En zo ging het spel gelijk op. De gemoederen werden daarbij wat extra verhit door enkele beslissingen van de scheids waar niet altijd iedereen het mee eens leek te zijn. De verhitte strijd werd pas laat in de set beslist toen WHV uiteindelijk op 31-33 capituleerde en de stand gelijk werd getrokken. De derde en de vierde set wisten de Asperense mannen de regie echter weer op te pakken. Niels Reder wist opnieuw de variatie in het aanvalsspel te krijgen. Snelle middenaanvallen werden afgewisseld met tweede tempo ballen op het midden en buitenaanvallen met een slim weggelegde tweede bal. En daar kreeg Sliedrecht uiteindelijk geen vat op. De derde set werd met 25-21 gewonnen en de vierde met 25-14.