Verzet tegen kanolocatie Kampsedijk

enspijk • B&W van West Betuwe willen in principe medewerking verlenen aan het vestiging van een in- en uitsplocatie voor recreanten met kano's aan de Kampsedijk in Enspijk. Het college wil met de initiatiefnemer een anterieure overeenkomst sluiten. 

Bewoners langs de dijk hebben aangekondigd zich met hand en tand te verzetten. "Wij zullen ons prostest wijd en zijd laten horen, zo nodig tot de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State aan toe. Immers, de nagenoeg onvoorstelbare onrust die een en ander naar en bij de beoogde locatie teweeg zal brengen is voor ons pertinent onaanvaardbaar." Wijziging van de huidige situatie zal alleen maar ellende brengen, zeggen de bewoners. 

De locatie is volgens de bewoners een waardevolle voorziening voor een grote diversiteit aan bijen, vlinders en overige insecten en een schuilplaats voor fazanten, spechten, hazen, konijnen, egels en zelfs bevers. Het perceel ongerepte natuur met landschappelijke waarde is voor flora en fauna een waardevol verlengstuk van de er tegenovergelegen Heerlijkheid Mariënwaerdt." Momenteel bevindt de in- en uitstaplocatie voor kanvovaarders zich onder en naast het viaduct waar de A2 de Linge kruist. "Deze locatie is vele malen beter dan het bosperceel waarop de desbetreffende ondernemer nu zijn oog heeft laten vallen. Door op de huidige locatie een kleine loods of een afsluitbaar botenhuis voor berging van de kano's te bouwen, zou de situatie nog eens ingrijpend kunnen worden verbeterd, zowel voor de kanovaart als voor de rust in Enspijk."