Tricht en Sleeuwijk scoren niet

tricht • Tricht en Sleeuwijk kwamen in een gelijkopgaand duel met weinig kansen niet tot scoren. Dankzij dit 0-0 gelijkspel blijven beide ploegen net boven de streep in de tweede klasse, maar de voorsprong op de onderste drie ploegen is slechts beperkt.

Pas vlak voor rust kreeg Tricht na een actie van Tim van Dijken een mogelijkheid, maar Arjan Hakkert miste. Na de thee werd Tricht wel sterker, doch Tim van Dijken kwam na een verre voorzet van Owen Hol glijdend net niet bij de bal. Een kwartier voor tijd deelde Sleeuwijk-speler Maik Kemmeren in de overigens faire wedstrijd bij een Trichtse inworp plots een elleboogstoot aan Tricht-speler Owen Hol uit. Arbiter Jerry Molenaar uit Ophemert stuurde Kemmeren uit het veld. Ook tegen tien man durfde Tricht echter geen al te grote risico’s te nemen.

Rhelico vergeet te scoren

tilburg • Rhelico heeft voor de vijfde keer niet verloren. In Tilburg kwam Rhelico tegen de plaatselijke FC niet verder dan 0-0. Volgens trainer van Adrie van Steijn had Rhelico moeten winnen. “We hebben wel vier of vijf mogelijkheden gehad maar we waren niet scherp genoeg.”

In de eerste helft was Rhelico de bovenliggende partij. Er waren kansen voor Ferry van Asch en Sander Noom. Wanneer aan Van Steijn had gelegen had Rhelico in de rommelige tweede helft een penalty moeten hebben toen Glenn van Gelderen in het strafschopgebied werd gevloerd. Rhelico staat nu op een vijfde plaats en volgens trainer Van Steijn zit er nog meer in het vat.

ASH doet zichzelf te kort

noordeloos • In Noordeloos speelde ASH 2-2 gelijk tegen de plaatselijke vereniging. Deze stand was in de rust al bereikt. Trainer Gilbeto Smit was enigszins teleurgesteld. “We hebben twee punten verloren in plaats van één gewonnen.”

Na zes minuten stonden gasten uit Hellouw al met 1-0 achter. Maar zes minuten daarna tekende Arnoud van Arendonk voor de gelijkmaker. Jens Duizer zette vijf minuten later ASH op voorsprong met een schitterende actie. Jens kwam naar binnen en scoorde de 1-2 onhoudbaar in de verre hoek. Helaas voor de gasten ging men met een 2-2 stand rusten. Noordeloos kwam drie minuten voor de thee langszij.

De tweede helft was ASH de meest voetballende ploeg en was het wachten op de 2-3. Maar die kwam niet. Het ontbrak bij ASH vandaag aan de afronding.

Met dit gelijkspel blijft ASH meedoen in de bovenste regionen. Het staat op een nette vierde plek, één punt achter de nummer twee GSC. Koploper IFC is voor iedereen al uit zicht en wordt hoogstwaarschijnlijk al in het voorjaar kampioen.