Schotloos MVV’58 met 1-0 onderuit bij GDC

METEREN • In een bloedeloze wedstrijd leed MVV’58 in Eethen tegen GDC een 1-0 nederlaag. Acht minuten na rust scoorde GDC en dat ene doelpunt bleek genoeg voor volle winst.

In acht competitieduels scoorde MVV’58 nog pas negen keer. Alleen hekkensluiter NOAD’32 deed het nog minder. In het eerste half uur speelde MVV’58 verdienstelijk, maar zonder veel kansen. Een ver schot van Silvio Lafranceschina ging naast. GDC dwong aanvallend ook weinig af maar had acht minuten na rust wel succes.

Een voorzet werd door MVV'58 nog weggekopt, maar Joost van Rooijen knalde die afvallende bal op het gladde veld onhoudbaar in de benedenhoek: 1-0. Een kwartier na de thee bracht trainer Ruwin Verwoert tegelijk drie verse krachten in de Meterense ploeg. Morris van den Brink zag zijn schot net als eerder Pim Verheijke geblokt. Tien minuten voor afloop kwam MVV'58 nog het dichtst bij de gelijkmaker.

Na een voorzet van Twan de Kock schoot de naar voren opgeschoven Cas Wilpstra de bal fraai ineens in doel, maar vanwege vermeend buitenspel werd deze treffer door de scheidsrechter op advies van de grensrechter afgekeurd.