Twee van de zes kaketoes zijn terug

beesd • Voor Rogier van Leeuwen van Dierenpark De Paaij in Beesd was het schrikken, toen hij op zaterdag 13 november zag dat er uit een hoge boom een tak was gewaaid. 

De tak had zoveel schade aangebracht aan de volière waarin kaketoes waren gehuisvest, dat de bijzondere vogels de wijde wereld in konden vliegen. Op dit moment zijn er vier nog gevlogen. Rogier: “Gelukkig zijn er twee terug. Eén zat er nog hier in het park en de andere is gevangen in Ophemert. Gelukkig is er één gesignaleerd in Lexmond. Daar hebben we, in een vangnet, papegaaienvoer geplaatst. Als hij daarvan gaat eten is hij weer de mijne. Dit soort vogels blijft niet als groep bij elkaar. Ik heb ook al wel telefoontjes gehad uit Tricht en Schoonrewoerd. Ik heb er twee hier nog zien vliegen.”

Rogier: “Ik heb van een vriend er twee te leen gekregen, door die in een kooitje in de volière te zetten, probeer ik ze te lokken. Het zijn geen dieren die je even met een netje gaat vangen. Het is van grote klasse, dat de kaketoe die in Ophemert is gevangen door een mevrouw, die hem met de hand heeft gepakt. Ze zei wel: ‘dat ze behoorlijk kunnen pikken’.”

Winter

Rogier hoopt dat de vier diertjes, nog voor de winter invalt, terug zijn. "Ik weet het niet of ze, als het gaat sneeuwen en vriezen, dat in het wild overleven." Wie de kaketoe heeft gezien kan bellen met Rogier: 06 17294157