Omzetting Asperen pakt goed uit

asperen • Asperen heeft drie punten overgehouden aan het duel met Noordeloos. In eigen huis vielen alle goals na rust en werd het uiteindelijk 3-1.

Asperen was in de eerste helft de betere ploeg, maar wist de gecreëerde kansen niet te benutten.

Na rust kwam Noordeloos tegen de verhouding in op voorsprong via een penalty, waarna Asperen het duel alsnog wist om te draaien via Gerard Breider (2x) en een eigen goal. "We hebben na de 0-1 gewisseld en zijn één op één gaan spelen. Dat pakte gelukkig goed uit en zorgde mede voor de verdiende overwinning”, zegt Asperen-trainer Jeffrey Klein.

SVS'65 verliest van Unitas en Lekvogels

gorinchem • SVS'65 verloor vorige week van Unitas en Lekvogels. Tegen Unitas werd het woensdag 2-0 voor de Gorcummers. De eerste helft was de thuisclub de bovenliggende partij.

Unitas kwam via een counter op een 1-0 voorsprong na een foutje op het Spijkse middenveld. Na rust probeerde SVS'65 de gelijkmaker te forceren en zette de Gorinchemmers onder druk. Er waren kansen voor Fetim Meha, Sam Muilenburgen en Stef Philip. Maar er werd niet gescoord door SVS'65. Uit een uitbraak verdubbelde Unitas acht minuten voor tijd de voorsprong.

Lekvogels

In Lexmond was het weer hetzelfde liedje voor SVS'65. De Spijkse formatie kreeg een aantal kansen maar wist niet te scoren. Trainer José van der Ven was duidlelijk "het is een herhaling van zetten. We waren goed begonnen en kregen weer kansen maar we komen niet tot scoren de laatste wedstrijden.”

Na een haf uur goed veldspel van SVS'65 komt Lekvogels onverwacht op voorsprong. Uit een kluts komt de bal voor de voeten van een speler van Lexmond die hem droog in het doel schiet. De tweede helft zet SVS de thuisclub goed onder druk maar weet niet te scoren. De thuisploeg weet wel raad met de ruimte en countert randje buitenspel naar de 2-0. In blessuretijd maakt Lekvogels de 3-0.

LRC boekt derde zege op rij

langbroek • LRC Leerdam heeft de weg omhoog definitief ingezet. Op bezoek bij SVL wonnen de Leerdammers voor derde keer op rij: 1-3. LRC begon goed aan de wedstrijd en kwam via Bart Barendregt op 0-1 na een mooie assist van Maikel van de Water. Dit was uiteindelijk ook de ruststand.

Na de pauze verzorgde invaller Timo Lutters de 0-2, waarna de eerste kans voor de thuisploeg tien minuten voor tijd prompt binnenviel. Nordin el Hassani maakte met de 1-3 aan alle onzekerheid een einde, al ging hier nog wel een goede redding van LRC-keeper Mark van Ingen aan vooraf.

"We hebben nauwelijks iets wegegeven, maar houden het te lang spannend”, concludeerde LRC-trainer Emanuel Sluis dan ook na afloop.