• John Kemp tijdens een ontspannen onderonsje.
• John Kemp tijdens een ontspannen onderonsje. Foto: Arno voor de Poorte

Trainer Shot H1 heeft er vertrouwen in

culemborg • John Kemp (54) is de trainer van Heren 1 van de volleyballers van VC Shot uit Culemborg. Zijn team gaat aan kop in de derde divisie B. Op vrijdagavond 26 november staat een cruciaal duel tegen Limes uit De Meern op het programma van de succesvolle en gedreven Culemborgers.  

De trainer vertelt dat zijn ploeg het team van Limes nog kent van een aantal jaar geleden. "Een goed team met ervaren spelers. Een uitwedstrijd daar is altijd lastig, want die is pas om 21.15 uur. Voor mijn spelers is dat het einde van de werkweek. Dan moeten ze in de wedstrijd altijd even op stoom komen. We weten dat we er moeite mee hebben, maar mijn spelers zijn enorm gegroeid, zeker op het mentale vlak." 

Het team is bovendien constanter in de prestaties, stelt Kemp tevreden vast.  

Koppositie

Dat verklaart waarschijnlijk voor een deel de koppositie van Heren 1 van Shot. "We slepen tegenwoordig sets binnen waarin we op achterstand staan. Dat hoort ook zo te zijn als we willen promoveren naar de tweede divisie," zegt de trainer daarover. Winnen van Limes zou een goeie stap in die richting betekenen. 

"Het is onze bedoeling om steeds meer uit te lopen op nummer twee. Het gaatje dat we nu hebben, bedraagt drie punten. Als we onze concentratie, scherpte en vechtlust houden, dan moet het zeker mogelijk zijn om uit De Meern drie of zelfs vier punten mee te nemen. De bond heeft een prognose voor deze wedstrijd gegeven. 2-3. Wij gaan voor meer. Dat mag duidelijk zijn. Dus en 1-3 of een 0-4" 

John toont zich ook realistisch en zou het niet gek vinden als ze Limes een set afstaan. 

Gedreven

John noemt het Culemborgse volleybalteam gedreven. Iedereen is gemotiveerd. "Ze gaan er alles aan doen om te winnen. Daarmee zouden we laten zien dat we op de goede weg zijn naar de tweede divisie. Soms bespeur ik een houding alsof ze er al zijn. Dat maakt me dan giftig, want dan ligt er gemakzucht op de loer. Tegen de topteams, zoals Limes, doen we het goed."

Kortom: Shot-trainer John Kemp heeft er wel vertrouwen in dat het vrijdagavond goed komt. "We treden aan op volle oorlogssterkte en ik zie steeds meer variatie in het team", zegt hij. "Ik kan nog steeds overbrengen op het team wat ik wil."

Arno voor de Poorte