Certificering bieb hernieuwd

rivierenland • Landelijk zijn er kwaliteitsnormen opgesteld, waaraan iedere openbare bibliotheek moet voldoen. Bibliotheek Rivierenland scoorde op alle onderdelen goed. Hierdoor mag Bibliotheek Rivierenland zich officieel ‘openbare bibliotheek' blijven noemen en partner zijn in het landelijk netwerk van openbare bibliotheken. 

Het certificaat is vier jaar geldig. "De bibliotheek levert een topprestatie, ondanks beperkte middelen", aldus het certificeringsrapport. Herma van Dijkhuizen, wethouder in Gemeente Neder-Betuwe en Lidy Vos, directeur-bestuurder van Bibliotheek Rivierenland, vierden de hernieuwde certificering van de Bibliotheek in Opheusden. 

Intensieve en transparante samenwerking tussen de gemeenten in de regio en de bibliotheek zorgen ervoor dat Bibliotheek Rivierenland nog beter kan inspelen op lokale wensen en behoeften, zowel op maatschappelijk, cultureel als educatief gebied.


Expositie 'Mens in Beeld'

neerijnen • Van 25 november tot en met 19 december is in het Stroomhuis in Neerijnen de expositie 'Mens in Beeld' te zien van de beeldend kunstenaars Lucy Kersten en Gerda van Eekelen-Ter Keurs. Lucy Kersten onderzoekt het thema van mensen in relatie tot zichzelf en elkaar wat men in haar tekeningen en schilderijen aantreft. De belangrijkste drijfveer voor Gerda van Eekelen-Ter Keurs is het vastleggen van menselijke emoties en invloeden uit andere culturen in brons. De uiteindelijke vorm is soms voor haar ook min of meer verrassend. 

De openingstijden zijn op donderdag en vrijdag van 11:00 tot 16:00 uur, op zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Meer informatie op

q www.stroomhuisneerijnen.nl