• Tim Schwebke (Heukelum) passeert zijn tegenstander.
• Tim Schwebke (Heukelum) passeert zijn tegenstander. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Heukelum en Drechtstreek schieten weinig op met puntendeling

heukelum • De kraker onderin de tweede klasse tussen Heukelum en Drechtstreek bracht geen winnaar. In een eerder spannende dan goede wedstrijd werd het gelijk: 1-1.

Het begin was slordig. Er werd door beide teams veel balverlies geleden en de wedstrijd was al een klein kwartier onderweg toen de eerste echte kans kwam. Namens Drechtstreek nam Job van Vliet een vrije trap die onderweg werd verlengd en tegen de lat boven Heukelum-doelman Ron de Nijs belandde. De Nijs verving de tijdens de warming-up afgehaakte Yoerik van ’t Pad.
Vervolgens deelde Heukelum wat speldenprikjes uit, maar grote kansen bleven uit. Vlak voor het half uur dook Benjamin Meijdam namens Heukelum voorin op. Hij passeerde een man, waarna het leek alsof een Drechtstreek-verdediger terugspeelde op zijn keeper, die de bal in zijn handen nam. Scheidsrechter Jerry Molenaar uit Ophemert liet het echter gaan. In de rest van de eerste helft kwam Heukelum niet verder dan verre schoten van Chris van Bruggen en Benjamin Meijdam die weinig gevaar opleverden.
Het eerste kwartier na rust was compleet anders. De eerste kans was nog voor Drechtstreek via Marco Vrolijk, maar hij trof het zijnet. Vervolgens was het echter een kwartier lang Heukelum wat de klok sloeg. Pogingen van Jeffrey van der Heijden (zijnet) en Benjamin Meijdam (paal) brachten nog geen goal, maar aanvoerder Sil van Putten schoot vervolgens wel raak. Hij kwam vanaf links naar binnen en trof via de paal in de verre hoek doel: 1-0.

Onbewuste handsbal

Daarna volgde een periode waarin Heukelum via de omschakeling enkele keren gevaarlijk werd. Volgens Heukelum-trainer Jerome Ceton had zijn ploeg het duel toen moeten beslissen. “We kregen de mogelijkheid om het een aantal keer uit spelen, maar lieten dat na. Vervolgens komt hun gelijkmaker vlak voor tijd uit de lucht vallen. Ik dacht overigens wel dat hier een handsbal aan vooraf ging”, doelde Ceton op de 1-1 van Bastian van Beest. Hier leek inderdaad een (onbewuste) handsbal aan vooraf te gaan. Na de gelijkmaker kregen beide teams nog een enorme zegekans. Namens Heukelum miste een schot van dichtbij van Benjamin Meijdam kracht. Anderzijds voorkwam Heukelum-keeper Ron de Nijs dat Drechtstreek alsnog zelfs drie punten pakte. Ceton baalde dat zijn ploeg de winst nog laat weggaf. "Ik denk dat wij het meeste aanspraak maakten op de overwinning, al komen we op het eind natuurlijk ook nog goed weg.”

Gertjan den Ouden