Ook Herovina redt het niet tegen IFC

hendrik-ido-ambacht • In Hendrik-Ido-Ambacht verloor Herovina kansloos met 4-0 van titelfavoriet IFC. Trainer Marcel de Groot was duidelijk. “IFC was een paar klasse beter dan ons. We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld en hebben voornamelijk verdedigd.” Met rust was het nog 1-0, maar in het laatste half uur scoorde IFC nog drie keer. Het resultaat is geen schande want de club uit Hendrik-Ido-Ambacht speelde vorig seizoen nog in de hoofdklasse op zondag. Dit seizoen is IFC met vrijwel dezelfde selectie verhuisd naar de zaterdagafdeling. Vanwege deze overgang moest IFC beginnen in de vierde klasse.

Slechte tweede helft doet Beesd de das om

beesd • Beesd zit even in de hoek waar de klappen vallen. Voor de vierde keer op rij trok Beesd aan het kortste end. Tegen Well werd met 1-2 verloren.

In de eerste helft was Beesd heer en meester. De thuisclub kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jens Kroeze. Hierna waren er enkele grote kansen voor Beesd. Maar doordat Jarno van de Water, Jens Kroeze en Stefan van den Bosch misten, ging Beesd met een schamele 1-0 voorsprong rusten.

In de tweede helft ging het mis. Een paar minuten na rust kwam Well op gelijke hoogte door een penalty. En een kwartier voor tijd maakten de gasten de winnende.

Trainer Dick Wammes was “not amused’. “De tweede helft was heel zwak. Met een slechte instelling werd de winst weggegeven.”

Rhelico bindt ook FC Drunen aan de zegekar

rumpt • In Rumpt won Rhelico ruimschoots met 3-0 van FC Drunen. Rhelico was duidelijk de bovenliggende partij tegen het onderaan staande FC Drunen.

Na 20 minuten kwam Rhelico op een 1-0 voorsprong door een volley van Niels Lobregt. De voorsprong gaf Rhelico vleugels. Een paar minuten voor rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong met een combinatie uit het boekje. Deze begon bij keeper Michel Kuiper. Via onder andere linksback Sander de Haar kwam de bal bij rechtsbuiten Ferry van Asch terecht. Uit diens voorzet kopte Manuel van Haaren de 2-0 in de touwen.

In de tweede helft kreeg Rhelico nog een aantal kansen Maar alleen Ferry van Asch was doeltreffend via een schot vanaf twintig meter.

Door dit resultaat stijgt Rhelico naar een mooie zesde plek. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg uit Rumpt tegen de nummer vier FC Tilburg.

Overige verslagen

regio • De verslagen van de wedstrijden van Asperen en SVS'65 staan op de volgende sportpagina.