Vragen LLB over gevaarlijke verkeerssituatie

west betuwe • De fractie van Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe heeft het  college gevraagd om de 'zeer gevaarlijke' verkeerssituatie in de kernen Waardenburg, Opijnen en Beesd zo snel mogelijk op te lossen. 

Het is overigens niet de de eerste keer dat LLB aandacht vraagt voor deze dringende kwestie. "De planning van de werkzaamheden aan wegen is zo slecht geregeld dat inwoners van Waardenburg hun woning niet kunnen bereiken. Communicatie naar inwoners en ondernemers is slecht en gebrekkig. De meeste mensen weten niets af van de werkzaamheden. Bebording is onjuist waardoor mensen verkeerd rijden. Het verkeer staat muurvast. Het regent klachten."

Onacceptabel

Er zouden straten open blijven tijdens de werkzaamheden, maar dat is niet het geval. "De fractie het onacceptabel dat in verschillende kernen zo slecht is gepland dat daar gelijktijdig werkzaamheden plaatsvinden. De kern Waardenburg is voor hulpdiensten niet bereikbaar. De veiligheid is in gevaar."

De fractie wil dat het college zo snel mogelijk het veiligheidsplan en het uitvoeringsplan naar de raad stuurt. "Wat gaat het college op korte termijn doen om een einde te maken aan de zeer onveilige verkeerssituatie in deze kernen?", zo wil de fractie v LLB weten.  "Wat gaat het college doen om deze slecht geplande werkzaamheden in de toekomst te voorkomen en rekening te houden met de belangen van inwoners en ondernemers in deze kernen? Hoe gaat het college de communicatie bij werkzaamheden in de openbare ruimte zoals wegen verbeteren?"

Ook tijdens de algemene beschouwingen bij de begrotingsbehandeling vroeg LLB aandacht voor de verkeerssituatie in diverse kernen.