SVS’65 redt het niet tegen Meerkerk

meerkerk • In Meerkerk verloor SVS’65 de bekerwedstrijd met 2-0 van de derdeklasser. In de eerste helft wisten de gasten uit Spijk het doel schoon te houden. Maar vijf minuten na rust kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong door een foutje in de Spijkse verdediging. Een kwartier voor tijd verdubbelde Meerkerk de voorsprong door een vrije trap in de rebound in de netten te schieten. De trainer van SVS’65, José van de Ven, was duidelijk. “Het was vooral tegenhouden voor ons tegen een goed elftal.” Van de Ven moest door de vele blessures twee jeugdspelers meenemen. Maar Cane van den Berg en Dante Peek vielen goed in.

Zaak Van Horssen 'geseponeerd'

vuren/meteren • Vuren-speler Bastiaan van Horssen is vrijgesproken van het opzettelijk verwonden van MVV'58-aanvoerder Cas Wilpstra. VV Vuren bevestigt deze uitkomst, bij MVV'58 is er nog niets van bekend. Twee weken geleden is er een mondelinge zitting geweest naar aanleiding van de schermutselingen tijdens de wedstrijd MVV'58 tegen Vuren. De Meterense aanvoerder Cas Wilpstra moest toen met een fikse hoofdwond het veld verlaten. Tegenstander Bastiaan van Horssen werd met rood uit het veld gestuurd. Van Horssen werd beticht van het opzettelijk verwonden van de op de grond liggende Wilpstra. Volgens Vuren-voorzitter Aart-Jan de Heus is de aanklacht tegen Van Horssen ingetrokken. De tuchtcommissie van de KNVB was niet overtuigd van een elleboogstoot ten opzichte van een tegenspeler noch van een bewuste trap ten opzichte van een op de grond liggende tegenspeler. Bij MVV'58 is niets bekend over deze uitkomst. Trainer Ruwin Verwoert is verbaasd en teleurgesteld. Ook slachtoffer Cas Wilpstra heeft (nog) niets gehoord van de KNVB.