CDA: 'Waar blijven de tiny houses?'

WEST BETUWE • CDA West Betuwe vindt dat er meer daadkracht, flexibiliteit en creativiteit nodig is bij het versnellen van de woningbouw in de gemeente. 

Fractievoorzitter Dittie van Zee was vorige week dinsdagavond tijdens de begrotingsraad heel duidelijk: “Door te bouwen naar behoefte in iedere kern kunnen misschien niet alle voorzieningen in stand gehouden worden, maar nieuwe aanwas kan wel het voortbestaan van verenigingsleven en andere vrijwilligersorganisaties stimuleren en zo bijdragen aan de leefbaarheid, saamhorigheid en sociale cohesie.” 

Van Zee vroeg nogmaals naar de stand van zaken wat betreft woningbouw op vrijkomende locaties: oude schoolgebouwen, brandweerkazernes, gemeentewerven.

Tiny Houses

Ook is het CDA benieuwd wanneer door het college eindelijk duidelijkheid wordt verschaft over de uitvoering van de motie Platform Tiny Houses. “Keer op keer vragen wij hier aandacht voor. Eerst wachten op woonvisie, die hebben we in december 2020 vastgesteld. Daar wordt het genoemd, maar wat is er vervolgens mee gedaan?”

Sociale woningbouw
PvdA, maar ook de ChristenUnie vroegen aandacht voor de sociale woningbouw.

ChristenUnie-fractievoorzitter Fred Temminck volgt het met argusogen. "Voor de woningbouw heeft de ChristenUnie de laatste tijd enkele moties ingediend met het doel tot woningbouw in iedere kern te komen. Met name voor de behoefte van de inwoners in de eigen woonplaats, het versnellen van de processen, de mogelijkheden voor CPO projecten en de aandacht voor sociale woningbouw."

Temminck vindt het mooi dat al deze moties aangenomen zijn, maar leveren ze ook wat op.  "Zijn er gebouwen of locaties in beeld waar actief begonnen kan worden met sociale woningbouw? Zijn er aanvragen binnen voor CPO projecten en hebben we locaties waar e.e.a. gerealiseerd kan worden?"

Dick Aanen