• Vrolijke gezichten in Meteren.
• Vrolijke gezichten in Meteren. Foto: Cees Hoogteyling

Het was mooi, maar het wordt nog mooier

meteren • Vorige week was Meteren de 9e kern van de gemeente West Betuwe waar de kernagenda werd aangeboden aan wethouder Rutger van Stappershoef. Van Stappershoef die leefbaarheid in zijn portefeuille heeft, had voor deze gelegenheid gebak meegebracht. Een enthousiaste groep inwoners heeft, onder leiding van de gebiedsmakelaar Patricia Visée, een jaar hard gewerkt om de wensen van de inwoners in kaart te brengen. Wensen en mogelijkheden zijn weergegeven in de kernagenda van Meteren.

Werkgroep

De werkgroep ‘Samen Meters Vooruit’ is samengesteld uit mensen die midden in de samenleving staan. Bestuurders van dorpshuis, Oranjevereniging, ondernemers en dorpsraad zijn blij deze stap te hebben kunnen zetten. De presentatie vond plaats in het dorpshuis van Meteren. Onder muzikaal gefluit van honderden prachtige vogeltjes. De vogelvereniging had er een tentoonstelling. De werkgroep maakt onderdeel uit van de dorpsraad. Wethouder Van Stappershoef had veel waardering voor wat er in een betrekkelijk korte tijd door de inwoners in beweging is gezet. Stappershoef: “Nu komt het grote werk. We moeten afstemmen met gemeente wat haalbaar is. Als gemeente willen we graag kerngericht maatwerk geven. We zullen als gemeente, maar dat geldt ook voor de interne organisatie van de gemeente, moeten gaan wennen aan deze nieuwe manier van werken. Voor de herindeling hebben we de afspraak gemaakt dat alle kernen hun eigen identiteit moet behouden. We zullen deze agenda jaarlijks moeten bijstellen.”

Enthousiast

De werkgroep begrijpt dat er geen gouden bergen kunnen worden verzet. Wel dat er vanuit de inwoners op eigen kracht veel mogelijk is. De dorpsraad is dan hét aanspreekpunt voor de gemeente. Belangrijk is dat de drie kernen, het oude Meteren, Kalenberg en de Plantage één dorp Meteren worden. Hun slagzin is: ‘Het was vroeger zo mooi maar, het wordt nog mooier'.

Deze week krijgen de inwoners de folder bij deze krant.