• Jan van Ruijven hoopt op meer leden.
• Jan van Ruijven hoopt op meer leden. Foto: Cee Hoogteyling

Een mens is nooit te oud om te leren

asperen • Vooral in deze tijd is het belangrijk om vrienden te hebben. Zeker als je geheel of bijna gepensioneerd bent is het goed om vrienden op gezette tijden te ontmoeten. Jan van Ruijven uit Asperen weet uit ervaring, hoeveel mensen behoefte hebben aan regelmatige contacten.

De Probusclub Acquoy is een serviceclub voor gepensioneerden, die weinig mogelijkheden hebben om naar buiten te treden. 

Deze club heeft weinig bekendheid. Dat komt waarschijnlijk omdat de activiteiten van deze club niet extern, maar intern zijn gericht. 

Het is een club voor eigen leden. Jan van Ruijven, als voorzitter van de Probusclub, wil daar eens verandering in brengen. De gezellige club komt in Asperen eens in de veertien dagen bijeen.

Jan van Ruijven hoopt op meer bekendheid van zijn club. En dat als gevolg daarvan zich nieuwe leden zullen aanmelden.

Jan: “De meeste leden van ons komen vanuit de Rotary en zijn in het bedrijfsleven werkzaam geweest. Dat geeft aan dat ze dan zo rond de vijfenvijftig jaar zijn. Het zijn mensen die altijd ondernemend zijn geweest. 

Vereenzaming

Om vereenzaming te voorkomen sluiten ze zich bij ons aan. Het zijn mensen die saamhorigheid en vriendschap hoog in het vaandel hebben staan en zij hechten veel waarde om elkaar regelmatig te ontmoeten. Bijeenkomsten voorkomt vereenzaming. Het heeft ook bindende elementen, zoals onderlinge hulpvaardigheid, verbreding van kennis en interesse.

De verscheidenheid van beroepen, maakt het steeds weer een feest elkaar te ontmoeten. Zo zijn er lezingen en presentaties over de bedrijven waar verschillenden werkten. Er worden externe sprekers uit genodigd. 

We gaan op excursies naar interessante objecten, zoals vliegbasis Leeuwarden. Natuurlijk zijn op diverse activiteiten ook de partners welkom.”

Belangstellenden zijn welkom. Probusclub Acquoy, opgericht in 1987, komt samen in De Schildkamp te Asperen. Wel graag even aanmelden, dan staat de koffie voor klaar

Informatie 

Voor meer informatie: Jan van Ruijven 06-53818984 of 0345-633088.

Cees Hoogteyling