Energieloket West Betuwe deelt uit

geldermalsen • Belangstellenden die voor 30 november Energieloket West Betuwe bezoeken, krijgen een cadeautje waarmee ze direct kunnen starten met het besparen van energie.

Het energieloket bevindt zich in Duurzaamheidscentrum de Knop (Rijksstraatweg 19) en is elke woensdag open tussen 13.30 en 16.30. Hier kunnen vragen worden beantwoord over de energierekening, isoleren, zonnepanelen, warmtepompen etc. Het energieloket helpt belangstellenden graag op weg. Binnenlopen of een afspraak inplannen via www.energieloketwestbetuwe.nl/contact.


Open Huis met Israëlproducten

geldermalsen • Van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 november van 10.00 -17.00 uur is er in Geldermalsen een Open Huis met verkoop van producten uit Israël, zoals: olijfhouten snijwerken van Christenen uit Bethlehem, handgemaakte zeepjes, een royaal aanbod wijnen van topkwaliteit, verzorgingsproducten, smaakvolle granola’s, bijzonder aardewerk, heerlijke pure chocolade, allerlei soorten kruidenmixen, diverse jam- en theesoorten en diverse cadeauartikelen. Bij aankoop van minimaal 30 euro ontvangt men een sleutelhanger ter waarde van 6,95 euro cadeau. Meer informatie via Henk en Annie van der Kruijt, IPC consulenten. Het adres is Willemstraat 19, 4191 GD Geldermalsen, tel. 0345-507343.


Gewapende overval in Asperen

apseren • De Spar-supermarkt aan de Van Langerakstraat in Asperen is zaterdagavond overvallen. Een groot deel van de kassa-inhoud zou buit zijn gemaakt. De melding van de overval kwam even na 18:30 uur binnen. Met een Burgernetactie werd meteen een zoektocht naar de mogelijke dader gestart. De verdachte is een lichtgetintje man van ongeveer 20 jaar. Hij droeg een zwart Adidas trainingspak met capuchon en een zwart mondkapje. De verdachte is in onbekende richting weggereden op een scooter en zou in het bezit zijn van een wapen. (bron: 112-Glasstad).


Rivas start pilot gedeeld leiderschap 

GORINCHEM • Rivas Zorggroep is op dinsdag 9 november gestart een pilot met gedeeld leiderschap in de wijkverpleging. Traditioneel wordt ieder team aangestuurd door een teammanager. De komende tijd zal op twee Rivas-locaties een duo bestaande uit een teammanager en een wijkverpleegkundige gezamenlijk de aansturing van enkele teams op zich nemen. Rivas is hiermee één van de eerste aanbieders van wijkverpleging in Nederland die stappen zet richting duaal leiderschap. Tijdens de pilot ‘Samen sterk in de wijk' gaan twee locaties gedurende een periode van een half jaar met professionele begeleiding op deze wijze werken. De proeftuin biedt ruimte om waardevolle praktijkervaring op te doen, om te ontdekken welke mogelijkheden deze nieuwe vorm van leiderschap in de wijkverpleging met zich meebrengt en verduidelijkt welke randvoorwaarden er eventueel nog nodig zijn.