Appelras Tessa® in de winkel

geldermalsen • Vanaf deze week is het nieuwe volzoete appelras van Nederlandse bodem met de naam Tessa® verkrijgbaar in de supermarkt. 

Midden oktober werd de oogst al gevierd in een appelboomgaard met een grote groep Tessa's die de eerste Tessa® appels van de bomen plukten. Speciaal voor deze gelegenheid toert er tot eind januari een ware PlukTruck door heel Nederland langs verschillende supermarkten.

Tessa® is een op en top Nederlandse appel, en bovendien de eerste appel van eigen bodem met een volzoete smaak en tegelijkertijd een heerlijke stevige bite. De appel wordt duurzaam geteeld en draagt het On the way to Planetproof keurmerk.

Om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met Tessa® staat de komende maanden bij supermarkten een truck met daarin een appelboom waar iedereen Tessa® appels geplukt door Tessa's kan proeven.

PlukTruck tourt door Nederland Tim Kievits, brand manager van Tessa legt uit: "Het is natuurlijk extra speciaal als je de appels van de boom direct kunt proeven. Verser en lokaler dan dit wordt het niet."