Walt Wilkins treedt op in Rumps kerkje

rumpt • Walt Wilkins (Texas VS) en Bart de Win (Nederland) treden op in het Rumpts Kerkje. Aanvang 20:00 uur. Eindelijk kan de beroemde Amerikaanse singer songwriter Walt Wilkins (Texas, VS) weer door Europa op tournee. Het is het Rumpts Kerkje gelukt om hem ook in de Betuwe te laten optreden. Samen met Bart de Win die hier in Nederland zijn sporen heeft verdiend brengt hij een prachtig programma met liedje die doen denken aan het repertoire van Ilse DeLange, Waylon en de Nashville country muziek. Speciaal voor deze gelegenheid wordt het kerkje geheel met kaarsen verlicht. Bestel kaarten voor dit sfeervolle concert via: www.rumptskerkje.nl of bel: 06 55544418.


Keltische klanken in Culemborg

culemborg • Op zaterdag 13 november is in de Oud-Katholieke Kerk aan de Varkensmarkt 13 in Culemborg de intrigerende muziek te horen van Clághán naar Culemborg, een gezelschap dat haar sporen verdiend heeft in de Ierse en Keltische volksmuziek. Verder komen ook Ierse, Schotse, Bretonse en zelfs Galicische en Zweedse klanken voorbij. Marianne Voet (zang, bodhrán), Carin Greve (viool/zang), Marc de Roos (uillean pipes, concertina, fluit), Gerard Clements (zang, whistles, fluiten, accordeon), Hans den Bezemer (gitaar, cittern) en Fons Panneman (piano, bodrán, zang) zorgen voor een ontdekkingsreis door de muziek van Noord-West Europa. Het optreden begint om 20:00 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop bij boekhandel Tomey en (voor zover beschikbaar) aan de ingang van de kerk. Bij de deur vindt een controle plaats van de QR-code.


Sinterklaasfeest in Heukelum

heukelum • Op 13 november komen Sinterklaas en zijn Pieten naar de kinderen in het dorpshuis De Krakeling. De kinderen zijn vanaf 14.00 uur welkom en rond 14.30 uur komt de Sint met zijn Pieten aan. Dan kan de Sint worden toegezongen en krijgen alle kinderen een traktatie. De kinderen van groep 1 t/m 4 van de basisschool en kinderen van de Hummeltjeshoeve kunnen onder begeleiding van één ouder naar binnen. In verband met de coronamaatregelen kunnen begeleidende ouders zonder geldig coronatoegangsbewijs (QR-code of een geldig testbewijs) niet worden toegelaten tot het dorpshuis. Kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen zelfstandig (dus zonder ouder) naar het Sinterklaas feest in het dorpshuis.