Winterwandeling met gerechtjes in Leerdam

leerdam • In Leerdam worden in december smakelijke winterwandelingen georganiseerd. Als de avond valt gaan de deelnemers met een stadsgids op pad door de binnenstad. Men wandelt langs verlicht glasornamenten en glazen kunstwerken. Onderweg genieten ze van lekkere gerechtjes bij restaurant De Beren, restaurant 't Veerhuys en de Houtloods. De wandleingen zijn op 8, 10, 15, 17 en 22 december. De start is om 17:00 uur vanaf restaurant De Beren en duurt ongeveer 2,5 uur. De prijs bedraagt 15,50 euro per persoon (drie gerechtjes, exclusief drankjes). Er is per wandeling plek voor maximaal 15 personen. Aanmelden via info@leerdamglasstad.nl of 0345-228533. Kijk voor meer informatie op leerdamglasstad.nl/winterwandeling. 


Vaccinaties GGD gaan door 

regio • GGD Gelderland-Zuid vaccineert ook de komende maanden nog volop. Mensen kunnen voor een vaccinatie terecht op de locaties in Wijchen, Tiel of Culemborg. Sinds de persconferentie van 2 november is het weer drukker op deze vaccinatielocaties. Om wachttijden te voorkomen adviseert de GGD om vooraf een afspraak te maken. Na de persconferentie is het drukker bij de vaccinatielocaties. Ook maken meer mensen gebruik van het prikken zonder afspraak. Hierdoor kunnen op sommige plekken wachttijden ontstaan. Wie een wachttijd wil voorkomen maakt liever een afspraak. Dat kan via www.planjeprik.nl of via telefoonnummer 0800 – 7070.  De GGD treft momenteel voorbereidingen voor het uitvoeren van de boostervaccinatie. Begin december ontvangen de 80-plussers als eerste groep de uitnodigingen hiervoor.  De GGD overlegt met gemeenten over het opzetten van tijdelijke extra vaccinatielocaties.


Bridgeclub Beesd

beesd • Jeanne en Joop Doeland wonnen vorige week woensdag de competitieronde bij bridgeclub Beesd. De uitslag:1. Jeanne Doeland & Joop Doeland - 68,17%, 2. Annelies de Klerk & Frans Kuipers , - 63,00%, 3. Cor van Alphen & Toon Verhoeve - 61,92%, 4. Toos Jongerius & Janske van de Water - 59,20%, 5.Cilia van den Broek & Nolda Wakkermans - 56,60%, 6. Willie Jägers & Tiny - Verschoor - 54,75%

Nieuwe leden zijn welkom in de Dorpskring te Beesd. Aanmelden bij de secretaris Frans Kuipers tel 06-47048099.


The Crazy Crab Jazzband in Tricht

tricht • The Crazy Crab Jazzband verzorgt op 13 november een optreden in dorpshuis in Tricht. Het optreden begint om 16:30 uur. De band is vijf jaar geleden begonnen met muziek maken. De leden hebben veel plezier met samen spelen en op het podium staan. Op hun repertoire staan nummers van begin vorige eeuw, vaak afkomstig uit New Orleans. Nummers zoals Bourbon Street, Parade of Canalstreet Blues zijn daar voorbeelden van. De entree is gratis.