Doelpuntloos gelijkspel voor MVV’58

meteren • Voor de tweede week op rij boekte MVV’58 een gelijkspel. Thuis tegen de Tilburgse studentenpleg TSVV Merlijn werd het een 0-0 remise. De Brabanders voetbalden iets beter en MVV’58 kreeg wat meer kansen, zodat de puntendeling een billijke uitslag was. MVV’58 moest het ditmaal doen zonder de broer Cas en Tijn Wilpstra en vanwege blessures ook zonder de offensief ingestelde spelers Twan de Kock en Robin Jager. Voor de rust kwam Dominic Comerford tweemaal het dichtst bij een doelpunt maar eerst de Tilburgse keeper en daarna de paal stonden een treffer in de weg. Na de thee speelde Amine Tannaoui twee kansrijke situaties voor de thuisclub niet goed uit en redde de Brabantse keeper in de korte hoek bij een schot van Morris van den Brink vanaf links. Na balverlies van libero Bart van Leeuwen dreigde MVV’58 vlak voor tijd nog zelfs te gaan verliezen, maar keeper Rick van Ginkel voorkwam dat.

Twee zeges voor GVV

geldermalsen • GVV is bezig met een goed herstel. Na de doordeweekse 3-1 thuiszege tegen OSC’45 door goals van Danny van Doesburg, Marcel van der Heijden en Dennis van Doorn werd zaterdag in Drunen dankzij twee goals van Wilfred Mulder met 1-2 weer gewonnen. GVV klom zo naar de middenmoot. Wilfred Mulder scoorde in Drunen na een scrimmage 0-1. Na de thee moest FC Drunen na een rode kaart met tien man verder. Met een schuiver maakte Wilfred Mulder twintig minuten voor tijd zijn tweede goal. Tien minuten later kwam de thuisclub met een boogbal nog tot 1-2 terug. De Brabantse gelijkmaker werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Herovina verliest derby tegen Leerdam Sport

herwijnen • Leerdam Sport haalde zijn eerste overwinning in Herwijnen. De gasten versloegen Herovina met 1-2. In de eerste elf minuten kreeg Herovina drie grote kansen maar Kevin Steenbruggen, Wilfred van Maaren en Coen de Ridder mistten jammerlijk. Na een half uur kwam Leerdam Sport aan de leiding na een fout van keeper Rik Verploegh. De anders zo trefzekere Steenbruggen miste in de tweede helft een dot van een kans. Hij schoot van vijf meter tegen de keeper. Tot overmaat van ramp verdubbelden de Leerdammers de voorsprong na een glijpartij in de Herwijnense verdediging. Hierna deed de thuisclub nog iets terug. Na een fout van de Leerdamse doelman schoot Wilfred van Maaren de 1-2 binnen. Volgende week speelt Herovina in Herwijnen de bekerwedstrijd tegen HSSC’61, De vraag is of keeper Verploeg hier ook bij kan zijn. Hij viel een kwartier voor tijd uit toen hij tegen de Leerdamse spits aanbotste.