• Kevin van de Velde (r.) in duel met Pascal van Delden.
• Kevin van de Velde (r.) in duel met Pascal van Delden. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Periodetopper Haaften-Schelluinen eindigt onbeslist

Haaften • De wedstrijd tussen de nummers twee van de derde klasse D eindigde in een 2-2 gelijke stand. Haaften was spekkoper door in de 93e minuut alsnog de 2-2 te scoren. Maar met dit resultaat schiet zowel Haaften als Schelluinen niets op. Concurrenten BLC en GVV’63 wonnen wel hun wedstrijden.

Op Sportpark Elzenbos gingen beide ploegen voortvarend van start. Na twee minuten lag de bal al in Het Schelluinense doel. Maar het doelpunt van de snelle Thijmen Gerringa werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant was het twee minuten later bijna raak. Een schot werd van de doellijn gehaald en in de rebound schoot de spits van de gasten tegen de paal.

Hierna zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Op een zwaar kleiveld ploeterden beide ploegen voort en echte kansen leverden dit niet op. Toch scoorde Schelluinen in de 24e minuut de 0-1. Een afgeslagen voorzet werd door Schelluinense spits Damien de Jong genadeloos hard in het doel geschoten.

In de tweede helft ging Haaften op jacht naar de gelijkmaker. Schelluinen werd vastgezet door de thuisclub en kwam er niet meer uit. Kansen waren er voor Gerringa en Danny Verwolf. In de 58e minuut rondde aanvoerder Verwolf een steekpass van Sam Onink mooi af:1-1. Hierna was het wachten op de 2-1. Maar tegen de verhouding kwam Schelluinen op voorsprong. Bij een voorzet zat de Haaftense verdediging volledig mis. Via een Haaftense verdediger belandde de kopbal in het Haaftense doel. Haaften had nog diverse mogelijkheden maar de wedstrijd leek beslist. Tot de 93e minuut. Uitblinker Gerringa werd op het randje van buitenspel diep gestuurd en diens voorzet werd mooi afgemaakt door Danny Verwolf.

De trainer van Haaften, Bart Fransen, was tevreden met het spel maar was toch ook een tikje teleurgesteld over de uitslag. "Dit was één van onze beste wedstrijden dit seizoen. Schelluinen heeft een fantastische ploeg en wij waren gelijkwaardig. Aan de andere kant hadden wij gezien de tweede helft moeten winnen.

Beide clubs schieten niet veel op met dit gelijk spel. Zowel Schelluinen als Haaften zijn nu met 13 punten kansloos voor de periodetitel. Dat gaat nu tussen GVV'63 en BLC met respectievelijk 17 en 15 punten.