CU wil ruim 4000 vitale bomen behouden

WEST BETUWE • Bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad van dinsdag 9 november zal de ChristenUnie een amendement indienen om financiële ruimte te krijgen voor het bomenbeleid.

Nadat de uitvoeringsplannen van het vastgestelde bomenbeheerplan bekend werden en de impact er van steeds meer gevoeld werd, kwamen er veel reacties los van bezorgde inwoners en natuurorganisaties. Genoeg redenen voor de fractie van de ChristenUnie om het bomenbeheerplan aan te passen. Er werden schriftelijke vragen gesteld en het onderwerp kwam op de raadsagenda. “Alle politieke partijen deelden de mening dat het rooien van gezonde bomen enkel vanwege kostenbesparingen geen goede zaak is en het beleid hierop bijgesteld moet worden”, zegt CU-fractievoorzitter Fred Temminck

“Met het gewijzigde beleid zullen in ieder geval ruim 4000 vitale bomen behouden blijven. Voor het onderhoud van deze bomen moet in de meerjarenbegroting structureel extra geld vrijgemaakt worden. Met het indienen van een amendement wil de fractie dit zeker stellen.”

Genoeg steun

Het ziet er naar uit dat het amendement dinsdag genoeg steun krijgt. 

Twee weken geleden tijdens een voorronde-overleg waren vrijwel alle fracties al behoorlijk kritisch over het bomenbeleid van de gemeente. Maar er zullen wellicht ook wat kritische geluiden klinken. "Fijn dat Christenunie WestBetuweterugkomt op een eerder genomen besluit", schrijft oppositiepartij Leefbaar Lokaal Belang op Facebook. "Vorig jaar dachten ze daar anders en hebben ze deze bezuiniging hierop doorgevoerd. Na veel kritiek van inwoners kan het dus wel teruggedraaid worden." Om af te sluiten met #verkiezingenkomeneraan.