Herovina redt het net niet

herwijnen • In Herwijnen verloor Herovina met 1-2 van de nummer 2 GSC/ODS. De thuisclub kwam nog op een 1-0 voorsprong maar in de tweede helft scoorden de gasten uit Dordrecht twee keer. GSC/ODS was in eerste helft nauwelijks gevaarlijk. Het enige wapenfeit van de gasten uit Dordrecht was een bal op de lat. Herovina kwam in de 18e minuut aan de leiding door topschutter Kevin Steenbruggen. Hij kopte via een afgeslagen voorzet de 1-0 binnen. Vlak hierna had Coen de Ridder 2-0 op de schoen. Maar hij schoot in het zijnet. Vijf minuten na rust kwam GSC langszij. Hierna kregen de gasten nog een aantal kansen maar telkens redde de Herwijnense keeper Rik Verploegh. Uiteindelijk scoorden GSC/ODS een kwartier voor tijd de winnende. Herovina kwam nog met 10 man te staan toen Mark Muller met twee keer geel het veld af moest.

Gedeeltelijk tweede plaats voor Haaften

haaften • Haaften klopte SV Capelle met 3-1 en staat nu samen met BLC en Schelluinen op een tweede plaats met twee punten achterstand op koploper GVV'63. Op het zwaar en modderig veld was goed voetbal niet mogelijk. De wedstrijd begon drie kwartier later omdat de gasten uit Capelle vast stonden bij de pond van Brakel. Misschien hierdoor was Haaften de eerste 20 minuten niet goed bij de les. Capelle kwam op een 0-1 voorsprong. Maar niet veel later kwam Haaften op gelijke hoogte toen Kevin van de Velde uit een corner de 1-1 inkopte. Dezelfde Van den Velde zette de thuisclub in de tweede helft op een voorsprong toen hij wederom uit een corner de 2-1 binnen schoot. Danny Verwolf maakte tien minuten voor tijd aan alle onzekerheid een eind door een mooie voorzet van Michel den Braber af te maken. Zaterdag staat de topper tegen Schelluinen op het programma.