• Diverse jubilarissen werden in het zonnetje gezet.
• Diverse jubilarissen werden in het zonnetje gezet. Foto: aangeleverd

Huldigingen bij fanfare Wilhelmina

herwijnen • Fanfare Wilhelmina kon zaterdag eindelijk weer eens op de planken, dit keer samen met muziekvereniging Nieuw Leven uit Haaften. Het werd een geslaagde muzikale avond met een extra feestelijk tintje door diverse huldigingen. 

Erwin Vroegh werd in het zonnetje gezet vanwege het behalen van zijn B-diploma op slagwerk. Ook vierde de fanfare het 25-jarig lidmaatschap van Mien Overheul, eveneens slagwerker. 

Ook bijzonder was de huldiging van drie generaties: Wim de Jongh, zijn dochter Gea van Os-de Jongh en haar zoon Jevi van Os. Wim bespeelt zelf geen instrument, maar was wel ruim twintig jaar voorzitter, hij leidde de vereniging in rustig vaarwater zodat de muzikanten zich konden concentreren op muziek maken. Als dank daarvoor werd hij benoemd tot erevoorzitter. Gea is de huidige voorzitter en werd gehuldigd vanwege haar veertigjarig jubileum, ze speelt saxofoon. Jevi is al 12,5 jaar lid en speelt bugel.

Bekende nummers

Het publiek, waaronder burgemeester Servaas Stoop, werd getrakteerd op bekende nummers van bijvoorbeeld de Beatles, Nick en Simon en Doe Maar. Ook serieuze fanfarewerken zoals Banks of Doon en Grounds stonden op het programma. De twee muziekverenigingen sloten de avond samen af met het spelen van een medley met als titel Flower Power.