Gelijkspel MVV’58 tegen koploper

meteren • MVV’58 behaalde in Gameren tegen de ongeslagen koploper GVV’63 een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Na een 1-0 achterstand zorgde Morris van den Brink voor de verdiende gelijkmaker.

In de eerste helft kwam MVV’58 door een schot van Mathijs Libbers met 1-0 achter. Libbers trof voor rust ook de paal maar MVV’58 had eveneens pech met een schot van Morris van den Brink tegen de lat. Met de wind tegen was MVV’58 na rust duidelijk beter. Halfweg de tweede helft schoot Morris van den Brink de verdiende 1-1 gelijkmaker in de verre hoek. Ondanks een schot van Morris van den Brink en aanvalsdreiging via Pim Verheijke zag MVV’58 geen kans om de stunt te completeren.

GVV stelt flink teleur

geldermalsen • GVV stelde flink teleur door thuis met liefst 0-5 van Margriet uit Oss te verliezen. Daardoor staat GVV in elk geval tot de inhaalmatch vanavond tegen OSC’45 onderaan. GVV-trainer Freek Wittenrood was teleurgesteld: “Het was ver onder de maat. GVV had een off-day en heeft bijna geen kansen gehad. Onze ploeg was los zand.” Al voor rust scoorde Margriet driemaal. De 0-1 na een kwartier werd tien minuten later gevolgd door 0-2 en na een half uur was het al 0-3. Na de pauze maakte Margriet nog twee goals: 0-4 en 0-5. GVV-keeper André van Veenendaal voorkwam een nog pijnlijkere afstraffing.

Heukelum onderuit bij Wilhelmina'26

heukelum • Heukelum is op bezoek bij Wilhelmina'26 onderuit gegaan met 2-1. In een eerste helft, waarin Heukelum tegenviel, ging de bal al na acht minuten op de stip voor de thuisploeg: 1-0. Dit was ook de ruststand. De tweede helft was een stuk beter en Brennan Bieri tekende voor de verdiende 1-1. Heukelum stond blijkbaar nog na te genieten van de treffer, want vanaf de aftrap kwam Wilhelmina direct weer op voorsprong. Rode kaarten voor Benjamin Meijdam (2x geel) en Brennan Bieri (direct) maakten het vervolgens onmogelijk voor Heukelum om nog terug te komen. Heukelum-trainer Jerome Ceton baalde vooral van de eerste helft: “We durfden niet te voetballen."

Ferry van Asch maakt het verschil

kerkwijk • Rhelico heeft sinds lange tijd een uitwedstrijd gewonnen. Kerkwijk werd met 1-3 verslagen. Ferry van Asch was de grote man bij Rhelico. Hij scoorde een hattrick en mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Kerkwijk kwam in de eerste helft nog op een 1-0 voorsprong. Maar na rust kwamen de gasten uit Rumpt goed uit de kleedkamer. In de 47e minuut onderschepte van Asch een terugspeelbal en scoorde de gelijkmaker. Tien minuten later maakte hij met een schitterende schot de 1-2. Daarna ging Kerkwijk op jacht naar de gelijkmaker via de lange bal. Maar de spaarzame momenten dat Kerkwijk gevaarlijk was redde keeper Michel Kuipers bekwaam. Uit een counter besliste Ferry van Asch de wedstrijd: 1-3.