• Beesd viel zaterdag vergeefs aan
• Beesd viel zaterdag vergeefs aan Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Beesd kansloos onderuit tegen koploper: 0-8

beesd • Beesd is voor de top in de vierde klasse nog veel te licht. Thuis was Beesd tegen de ongeslagen koploper SV De Braak kansloos. De sterke Brabanders namen al vroeg een 0-2 voorsprong en scoorden in de tweede helft nog liefst zes keer: 0-8.

SV De Braak had tot dusverre alle wedstrijden gewonnen. Ook Beesd bleek niet bij machte om die zegereeks te stuiten. Met 0-8 behaalde SV De Braak zelfs zijn grootste competitiewinst.

Beesd-trainer Dick Wammes was openhartig: “Dit is de keiharde realiteit. Acht tegengoals is wel erg veel. Maar de helft daarvan geven we zelf weg. Dat is wel zorgelijk. Je weet dat De Braak een goede ploeg heeft met meer kwaliteit, maar we maakten zelf wel erg veel fouten. Die eerste drie zeges verbloemden de realiteit, want Beesd is nog niet goed genoeg om bovenin te kunnen meedoen. Een plaats in het linker rijtje zou al prima zijn.”

Vroege achterstand

Met diverse invallers had Beesd een zware middag. Al na drie minuten kwam Beesd achter. Na een actie van Olivier Lugungu kon Beesd-keeper Jelle van Soelen nog tweemaal redden, maar de derde poging van Wesley Smits was raak: 0-1. Toch kwam Beesd na tien minuten dichtbij de gelijkmaker. Nick van Gameren was de Helmondse keeper al voorbij, maar een verdediger redde. De volgende knal van Bram Wakker werd door die doelman gekeerd. In plaats van 1-1 werd het in de twaalfde minuut 0-2. Weer was Beesd achterin onzeker en daarvan profiteerde Olivier Lugungu: 0-2. Na een vrije trap van Lungungu verhinderde de paal een derde doelpunt. Zeven minuten na rust kreeg Beesd een mooie kans om de spanning terug te brengen. Nick van Gameren lanceerde Jarno van de Water, doch de Beesd-aanvoerder schoot rakelings voorlangs.

Rebound

Twintig minuten na de thee werd het 0-3. Na een schot van Kadir Budaklier benutte Twan Heesbeen de rebound: 0-3. Op aangeven van invaller Rick van Mourik kwam Beesd nog één keer dichtbij een tegentreffer, maar Jarno van de Water trof de paal. Tijdens het slotkwartier liep SV De Braak alsnog ver uit. De net ingevallen Omar Duiker maakte met een laag en ver schot 0-4. Na een nieuwe Beesdse defensiefout produceerde Wesley Smits zijn tweede doelpunt: 0-5. Invaller Romario Aveloo trof zelfs nog tweemaal doel: 0-6 en 0-7. Vlak voor tijd zorgde Jeremy Lammers met een knal voor de daverende 0-8 eindstand.