Rhelico verspeelt overwinning

well • Rhelico heeft in Well een kans op een overwinning verspeeld. Pas in de 91e minuut maakte de thuisclub de gelijkmaker. De eerste helft was Rhelico de betere partij. De gasten uit Rumpt kwamen na 30 minuten op een 0-1 voorsprong door een schitterende schot van Sander Noom in de kruising. In de tweede helft ging Well vol in de aanval. Hierdoor kreeg Rhelico veel ruimte en mogelijkheden. Maar deze kansen werden niet benut. Ook in blessuretijd had Rhelico twee grote kansen maar ook deze gingen er niet in. Al met al was trainer Adrie van Steijn niet blij met het resultaat. “We hebben in de laatste minuut twee punten moeten inleveren tegen koploper Well.”

Beesd verliest kansloos

oss • Beesd heeft de topper tegen OSS’20 met 5-1 verloren. Trainer Dick Wammes was teleurgesteld. “Ik weet niet of we ook gewonnen hadden wanneer we goed hadden gespeeld. Maar nu was het verschil erg groot. We waren niet gedreven en kwamen niet in de wedstrijd.”

Binnen vijf minuten stond de thuisclub met 1-0 voor. Net na rust gaf Beesd een vrije trap weg die mooi werd ingeschoten door OSS’20. Een kwartier later hield Beesd open huis. Binnen vijf minuten scoorden de Ossenaren drie keer. Kevin Spronk redde zeven minuten voor tijd de eer voor Beesd en zette de 5-1 op het scorebord.

Komende zaterdag ontvangt Beesd koploper SV De Braak op sportpark Molenzicht. De Helmonders hebben nog geen wedstrijd verloren dit seizoen.

Strafzaak MVV’58-Vuren in november

vuren • De uitkomst van de lopende strafzaak naar aanleiding van de wedstrijd MVV’58-Vuren blijft nog wel even onduidelijk. Voorafgaand aan een nieuwe streekderby Vuren-Haaften meldde Vuren-voorzitter Aart-Jan de Heus dit weekend desgevraagd aan Regio Voetbal dat de volgende stap in het proces pas in november zal plaatsvinden.

De KNVB heeft inmiddels namelijk tot een mondelinge zitting besloten. Dan zullen de ingediende schriftelijke verklaringen van beide clubs en van scheidsrechter Hassan Cakir nader worden besproken. Tot dan toe blijft dus ongewis wat de verdere consequenties voor Vuren-verdediger Bastiaan van Horssen zullen zijn van zijn rode kaart, die hij in Meteren kreeg in dit openingsduel van de competitie waarin MVV’58-speler Cas Wilpstra een bloedende hoofdwond opliep.