Knap herstel van MVV’58 tegen favoriet Schelluinen

meteren • MVV’58 blijft onberekenbaar. Na de nederlaag bij BLC werd nu knap en verrassend met 3-2 van favoriet Schelluinen gewonnen.

Al na drie minuten verdween een voorzet van Morris van den Brink bij de verste paal in doel: 1-0. Kort na de pauze scoorde MVV’58 na een mooie aanval met 2-0 weer vroeg. Pim Verheijke en Morris van den Brink deden de voorbereiding en Dave de Baar scoorde die 2-0. Na een corner zorgde Gijs van den Berg voor Schelluinen van dichtbij voor 2-1. Dave de Baar schoot met zijn tweede goal MVV’58 echter naar 3-1. Weer diende Schelluinen opnieuw via Gijs van den Berg (kopbal) rap van repliek: 3-2. Uit een penalty wegens hands had Morris van den Brink de zege tijdens de slotfase al veilig kunnen stellen, maar zijn strafschop werd gekeerd. Met 3-2 hield MVV’58 ook in de lange extra tijd de winst echter vast.

Herovina verliest in Noordeloos

noordeloos • Herovina trainer Marcel de Groot was duidelijk over de nederlaag. “Noordeloos was de terechte winnaar. We hadden vandaag moeite om de bal naar dezelfde kleur te spelen.” Volgens de Groot had de thuisclub na de eerste helft al met 4-0 voor kunnen staan.

Door een misverstand tussen de centrale verdedigers scoorde de spits van de thuisclub 1-0. Net voor rust kwam Herovina met wat geluk langszij. Wilfred van Maaren scoorde 1-1 namens de gasten. Herovina kwam de tweede helft goed uit de kleedkamer en kreeg nog een aantal kansen. Zo werd een Herwijnens doelpunt al dan niet terecht afgekeurd. Maar via twee counters scoorde Noorderloos de 2-1 en 3-1.