• Danny Verwolf in duel met Jarl Deurhof.
• Danny Verwolf in duel met Jarl Deurhof. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Haaften wint in Vuren met 2-3

vuren • Vuren kwam tegen Haaften vlak voor rust tot 1-3 terug en daardoor werd het in de tweede helft bij 2-3 alsnog erg spannend. Met hangen en wurgen sleepte Haaften de volle winst alsnog over de eindstreep.

Vuren startte vooral defensief zwak. De behendige Haaften-aanvallers wisten daar wel raad mee. Zo legde Haaften al vroeg de basis om Vuren te verslaan en op de ranglijst te passeren.

Leedwezen

Vuren-trainer Rick Kolff moest het met leedwezen aanzien: “Ons begin was slecht. Twee fouten achterin kostten Vuren een 0-2 achterstand en dan wordt het lastig. Die 0-3 van Haaften was mooi, maar verder domineerde Vuren met wel 70 procent balbezit; al was dat eerst nog zonder veel effect. In de tweede helft kregen we meer kansen, maar ondanks veel inzet lukte het niet voldoende te scoren. Zolang we kansen creëren, heb ik hoop dat we toch in een goede flow komen. Ik ben dus nog niet bezorgd want je kunt ook niet ineens van drie jaar degradatiegevaar direct rijp zijn voor een top 3 klassering.”

Linkerrijtje

Die hoge aspiraties heeft Haaften-trainer Bart Fransen met zijn equipe zeker niet: “Een positie in het linker rijtje bijvoorbeeld op plek 5 zou al heel fraai voor Haaften zijn. Vandaag waren de eerste twintig minuten voor ons, maar toen Vuren het initiatief overnam, kregen we veel moeite. Na hun 2-3 waren we het in de tweede helft een tijdje kwijt en speelden we te weinig compact, maar het is dan toch mooi dat we desondanks door een hecht collectief vol strijd drie dure punten hier pakken.”
Al na vijf minuten nam Haaften de leiding. Jarl Deurhof vloerde Thijmen Gerringa en Gerringa zelf benutte de penalty: 0-1. Na een nieuwe Vurense defensiefout maakte Sam Onink er in de elfde minuut met een resoluut schot 0-2 van. Uit Vurense vrije trappen mikten Bas van der Vliet en Fabian van Horssen naast en over. Ryan van Wijk was Haaftens keeper Lars Tertoolen al voorbij, doch Jeffrey Wolf redde in de doelmond.

Succes

Inmiddels zat Haaften evenmin stil. Sam Onink mikte na een prima aanval echter te hoog. In de 37e minuut had Haaften wel succes. Danny Verwolf wipte de bal vakkundig over Vurens achterhoede heen en Thijmen Gerringa maakte dit kunststukje ineens uit de lucht prachtig af met zijn tweede doelpunt in deze derby: 0-3.

Vlak voor rust kreeg Vuren toch weer hoop op succes. Na een rush van Björn Paul leek Haaften eerst nog te redden, doch van dichtbij scoorde Ryan van Wijk alsnog 1-3. Vurens offensief ging ook na de thee voort. Ryan van Wijk speelde zich mooi vrij maar zijn schot leverde slechts een corner op.

Tweede strafschop

De tweede strafschop in de wedstrijd bracht de spanning in de 59e minuut nog meer terug. Haaftens back Kevin Snoek vloerde Fabian van Horssen en zelf voltrok Fabian van Horssen vanaf elf meter het vonnis: 2-3.

Vuren had nog ruim een half uur om de zaak recht te zetten, maar slaagde daar ondanks soms wat paniekerig verdedigen bij Haaften niet in. Scheidsrechter Dimitri de Gans uit Zijderveld moest er in de felle partij wel bovenop zitten en dat deed hij ook consequent. Het resultaat bestond uit in totaal liefst acht gele kaarten, waarvan twee voor Vuren en zes voor Haaften.

Spannende blessuretijd

Kansen kwamen er nog aan beide zijden. Vurens invaller Mark Steenhuis mikte net te hoog en een Svan Jordy Perdon bracht Haaften alleen een hoekschop. Tijdens zes minuten spannende blessuretijd kon het nog alle kanten uit. Na een voorzet van Kevin van de Velde knalde Gerringa voor Haaften de bal over. De allerlaatste kans was in de 96e minuut voor Fabian van Horssen voor Vuren. Met een knappe dubbele redding stelde Haaften-keeper Lars Tertoolen de 2-3 zege voor zijn ploeg echter veilig.