Dorpsraad Deil wil weten wat er leeft bij bewoners

deil • De Dorpsraad van Deil nodigt inwoners van Deil uit om in het Duifhuis op donderdag 28 oktober te komen luisteren en vooral mee te praten over alles wat er leeft in het dorp. 

De Dorpsraad en de diverse werkgroepen willen graag meer vertellen over hun activiteiten en dorpsgenoten mee laten denken over de toekomst van het dorp, de leefbaarheid in Deil, veiligheid, wonen, verkeer, duurzaamheid en de voorzieningen in het dorp. De eerste stappen naar een Kernagenda zullen deze avond ook worden gezet. 

 Vanaf 19:30 uur zijn de deuren van het Duifhuis geopend, om 20:00 uur wordt de avond afgetrapt door de voorzitter van de Dorpsraad Deil, Flip Krajenbrink. Daarna zullen leden van de diverse werkgroepen 'Omzien naar Elkaar', werkgroep recreatie & natuur, werkgroep communicatie (bekend van de Dorpskrant) en de werkgroep Deil2030! vertellen over hun bezigheden. Daarna is het woord aan Barry Ganzeman, de gebiedsmakelaar, namens gemeente West Betuwe. Hij zal meer vertellen over de Kernagenda.

Visiedocument

De basis van de Kernagenda is al gelegd in het visiedocument Deil 2030! en het idee is om deze aan te vullen en te versterken. Op de kernagenda komen uiteindelijk onderwerpen voor het dorp te staan die de Deilenaren en de gemeente belangrijk vinden voor de komende jaren. 

De inwoners van Deil zijn welkom op donderdag 28 oktober 2021 vanaf 19:30uur in het Duifhuis, Duyfhuisstraat 2, 4158 CK Deil. Opgeven is in verband met de zaalruimte en de geldende coronamaatregelen verplicht en kan via: dorpsraaddeil@gmail.com. Aan de deur wordt de QR-code van de bezoekers gescand.