• Jesse van Vliet viert de eerste van zijn twee goals.
• Jesse van Vliet viert de eerste van zijn twee goals. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Herovina verslaat SVS’65 simpel met 4-0

herwijnen • Herovina had in Herwijnen weinig moeite met SVS’65. Na een 2-0 ruststand werd het meteen na de thee al 3-0 en behaalde Herovina uiteindelijk een simpele 4-0 zege. Kevin Steenbruggen en Jesse van Vliet scoorden elk tweemaal.

Wie van de bijna 150 toeschouwers op een spannende streekderby had gehoopt, kwam bedrogen uit. Zonder de geschorste Kenny Lagendijk en de wegens blessures ontbrekende Willem Looijen en Maikel van Schaften bleek SVS’65 te zwak. Zo herstelde Herovina zich eenvoudig van de nipte eerste nederlaag een week eerder bij concurrent Peursum. SVS’65 startte matig. Vooral keeper Raymon Kaarsemaker moest de Spijkse ploeg overeind houden. Dat deed hij al vroeg goed toen Marthijn Hobo bij de thuisclub linkerspits Frank Clements lanceerde.

Twee goals kort achtereen

Bijna halfweg de eerste helft sloeg Herovina met twee mooie goals kort achtereen zijn slag. Uit de afgemeten voorzet van Marthijn Hobo schoot Kevin Steenbruggen vanaf ruim twintig meter hoog en beheerst raak: 1-0. Al snel liep Herovina tot 2-0 uit. Na een strakke corner van Coen de Ridder was Jesse van Vliet met een resolute kopbal keeper Kaarsemaker te snel af: 2-0. Met een daverende knal maakte Jesse van Vliet al anderhalve minuut na de thee zijn tweede doelpunt. Uit een verre crosspass van Coen de Ridder was de afwerking van Jesse van Vliet werkelijk schitterend: 3-0. Toen begon de matige Bredase arbiter Geoffrey Twiss in de echt niet zo unfaire streekderby met gele kaarten te strooien. In totaal deelde hij zaterdag liefst negen gele kaarten uit. Fitim Meha kreeg in de 62e minuut overigens terecht zijn tweede gele kaart en dus moest SVS’65 met tien man verder. Met een numerieke minderheid kreeg SVS’65 toch nog één kans, maar Levi Slob besloot de kansrijke situatie met een onzuivere pass op Jerzy Timmermans.

De rest van de partij was een formaliteit. Na een hakje van Wilfred van Maaren schoot Kevin Steenbruggen voorlangs. Uit een pass van Kevin Steenbruggen kopte invaller Timo de Bruin in, doch weer redde keeper Kaarsemaker. Tijdens de slotfase scoorde Herovina toch nog één keer. Met een prachtige knal maakte Kevin Steenbruggen met 4-0 zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. In drie competitieduels heeft hij nu al zeven doelpunten gemaakt. Dus blijft Herovina na de 4-0 winst bovenin de vierde klasse E meedoen. Voor SVS'65 lijkt dat er voorlopig zeker niet in te zitten.