Carambole D.I.S.C. B.V. speelt gelijk

rumpt • Carambole D.I.S.C. B.V. Carambole speelde zaterdag in de eredivisie voor de klassieke spelsoorten tegen Doetinchem (De Veemarkt). Het werd een gelijkspel.

Ditmaal werd er op 3 tafels tegelijk gespeeld wat resulteerde in 2 speelrondes. In de eerste ronde begon Gerrie van Eck tegen Harrie van den Boogaard, Lyon Megens tegen Martijn Egbers en Marco Kivits tegen meervoudig Nederlands kampioen in verschillende disciplines: Michel van Silfhout.  In het 47/2 ankerkader kon Van Eck in zijn eerste partij van dit seizoen vertrouwde niveau nog niet halen en verloor zijn partij. Lyon Megens en Marco Kivits speelden daartegen een partij van niveau. Megens maakte de partij uit met een goede serie van 93 in de 7e beurt en Kivits wist vlak voor de eindstreep, op het cruciale moment, zijn tegenstander te pakken door met een geweldige serie van 32 de bandstoot partij naar zich toe te trekken. Hiermee werden meteen de eerste matchpunten veilig gesteld voor Carambole D.I.S.C. In de 2e ontmoeting gingen de Matchpunten naar de Veemarkt uit Doetinchem. Van Eck verloor wederom zijn 47/2 partij. Megens stond tegenover een ontketende Egbers die in 3 beurtjes de partij in het ankerkader 71/2 uit maakte met 2 series van 89 en 61. 

Eerste tik

Marco Kivits was niet van plan om deze zaterdag te verliezen en begon meteen sterk met een serie van 40 in de eerste beurt. De eerste tik was hiermee uitgedeeld. Van Silfhout wist echter goed terug te komen tot een stand van 93-96 in zijn voordeel. Maar wederom was Kivits de baas.