• Het volledige team van Run Boys Beesd.
• Het volledige team van Run Boys Beesd. Foto: Aangeleverd

Run Boys Beesd halen 14.769 euro op

beesd • De Run Boys Beesd hebben als team maar liefst 14.769 euro opgehaald voor de dertigste editie van de Roparun in aangepaste vorm. In totaal werd ruim twee miljoen euro opgehaald voor alle goede doelen. 

Het team startte op 2 oktober 13.55u in Heerlen, het begin van een mooie en zwarte tocht van 310 km. De Bike Boys Beesd fietsen normaal op de zaterdagmiddag. Voor de Roparun hebben ze hun sportactiviteiten verlegd van het fietsen naar het lopen en hun naam speciaal aangepast naar: De Run Boys Beesd.

De Roparun is normaal een estafetteloop van meer dan 500 km vanuit Parijs of Bremen naar Rotterdam. In team verband leveren de verschillende teams een sportieve bijdrage om geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Door corona vond de Roparun dit jaar in een aangepaste versie plaats in Limburg in het weekend van 2 & 3 oktober.

Stralend zonnetje 

Met een stralend zonnetje vertrok het eerste team op zaterdagmiddag rond twee uur om de 1e etappe te volbrengen. Het zonnetje verdween achter al snel en de voorspelde regen kwam naar beneden. Bij Venlo was de eerste wissel en mocht het 2e team starten voor hun etappe, die in het donker begon. De gehele nacht bleef het regenen, zodat de teams geregeld de natte kleding moesten vervangen voor droge kleren. De teams waren dan ook blij dat ze bij het ochtendgloren Stein nog vol goede moed bereikten.

Na 200 kilometers en geen nachtrust worden de teamleden toch vermoeid. De fysieke inspanning en de regen gingen hun tol eisen. Maar de finish lonkte Na nog 100 kilometer door de heuvels van Zuid-Limburg kwamen ze uiteindelijk rond 16.30 uur aan bij de finish, waar ze enthousiast worden ontvangen door de overige teams. De sportievelingen trokken snel iets warms aan en bij een biertje in de feesttent werden de sterkste verhalen gedeeld met de overige 25 teamleden. 

Snel iets arms aantrekken en bij een biertje in de feesttent worden sterkste verhalen gedeeld met de overige 25 team-leden.

Goede doelen

Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt door het bestuur van de stichting toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun, namelijk kankerbestrijding.