Vrijstad Energie op 55 in Duurzame lijst

culemborg • Dagblad Trouw lanceert ieder jaar de Duurzame 100. Coöperatie Vrijstad Energie komt dit jaar binnen op plaats 55 van deze ranglijst van duurzame doeners en denkers. De energiecoöperatie wordt geprijsd vanwege het zonnedak en laadplein voor e-auto's aan de Jan Wolkershof. "Niet zomaar een energiecoöperatie, maar een die al voorzien is van een laadplein met zonnedak met 760 panelen. Het is Coöperatie Vrijstad Energie in Culemborg gelukt”, schrijft Trouw. Het plein heeft geleid tot de aanschaf van meer elektrische (deel)auto's. Projectleider Arjen Schamhart: "Juist de combinatie van zonnedak en laadplein maakte dit project haalbaar. Met nieuwe software en eigen opslag kan de capaciteit van het plein straks nog duurzamer gebruikt worden, met minder druk op het stroomnet.” 


Open Eettafel

herwijnen • Op dinsdag 19 oktober is er vanaf 11:30 uur weer een Open Eettafel in dorpshuis De Poort in Herwijnen. Het driegangenmenu wordt bereid door Corita Bakker en wordt om ongeveer 12.30 uur geserveerd. De kosten hiervoor bedragen 9 euro per persoon, exclusief een eventueel drankje, en kunnen ter plaatse worden voldaan. Aanmelden kan bij Jolisa van Zanten, telefoonnummer 0418-582033 of 06-4139819, tot vier werkdagen voorafgaand aan de eettafel.


Inleveractie

regio • De gemeente Culemborg neemt in de Week van de Veiligheid deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Wie een steekwapen heeft, kan deze in de week van 11 oktober inleveren bij de politie in de regio Rivierenland. Het inleveren van steek-, slag-, en stootwapens gebeurt anoniem in een inleverton die op het bureau staat. Politiebureau Culemborg: Triosingel 34. Politiesteunpunt Tiel: Prinses Beatrixlaan 23.