• Jesse Dibbets wordt gevloerd: penalty.
• Jesse Dibbets wordt gevloerd: penalty. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Sliedrecht bezorgt WNC met 2-3 eerste nederlaag

waardenburg • WNC leed thuis de eerste nederlaag. Kaj van den Boogaard en Gideon Emanuels gaven WNC tweemaal de leiding, maar Sliedrecht kwam nog voor rust via Bas van Stokkum en Luciano van Harlingen beide keren langszij. Dankzij een doelpunt van Dennis Verhoef vlak na de pauze pakte Sliedrecht met 2-3 zelfs de volle winst.

De onpartijdige kijker was in Waardenburg de grote winnaar. “Voor de neutrale toeschouwer was de eerste helft heel leuk”, zo beaamde WNC-trainer Cor Prein, “maar wij hadden de ruimte om zelf meer te scoren en dat deden we niet. Als je dan ook nog twee goals weggeeft, wordt het lastig; zeker door die snelle 2-3 meteen na rust. Sliedrecht behoort tot de betere ploegen in deze klasse, maar WNC heeft zichzelf tekort gedaan. Na rust hebben we offensief ook te weinig afgedwongen.”

Al vroeg nam WNC de leiding. Na balverlies van back Roy van’t Hoog schoot Kaj van den Boogaard al na vier minuten raak: 1-0. WNC-aanvoerder Nehemia Sanaky moest op de doellijn voorkomen dat Dennis Verhoef al snel de gelijkmaker binnenkopte. Bij een knal van Marciano Simonis bleek WNC-keeper Dick van Loon niet klemvast, doch Dennis Verhoef verprutste de rebound. Ook WNC kreeg in de boeiende eerste helft mogelijkheden. Yunis Efe was echter niet doeltreffend genoeg.

Halfweg de eerste helft kwam Sliedrecht na een verre vrije trap van Marciano Simonis langszij. Bas van Stokkum stond helemaal vrij en kopte die 1-1 gelijkmaker binnen. Vijf minuten later vloerde Tim van Stek de doorbrekende WNC’er Jesse Dibbets en Gideon Emanuels benutte de penalty: 2-1. Weer vijf minuten daarna was het echter al opnieuw gelijk. WNC-linksback Sonny van Kranenburg ging in de fout en de voorzet van Justin Beemsterboer werd vlak voor doel door Luciano van Harlingen afgerond: 2-2. Na een attractieve eerste helft beloofde de 2-2 ruststand nog veel goeds.
De tweede helft ging evenwel al na drie minuten op slot door een derde goal van Sliedrecht. Uit een voorzet van Akram Chentouf maakte Dennis Verhoef er toen 2-3 van. Geleidelijk zakte daarna het eerst zo hoge spelpeil. WNC bleek niet meer bij machte om offensief veel af te dwingen. Sonny van Kranenburg mikte veel te hoog. Ook met de invallers Luuk Uitman en Eyoub Allaoui kon WNC het tij niet meer keren. Sliedrecht voetbalde iets soepeler en WNC-keeper Dick van Loon moest met een zweefduik nog een mooie knal van Rodney Huygen pareren. Wel bleef het 2-3.