Het Kontakt verbetert leesbaarheid

regio • Met ingang van deze week is het lettertype van Het Kontakt vergroot. Dit naar aanleiding van een flink aantal opmerkingen van lezers. Deze opmerkingen hebben we ter harte genomen, waarop besloten is een aanpassing te doen om de leesbaarheid van onze kranten te verbeteren.


Roel Knijff wordt predikant in Amstelveen

geldermalsen/amstelveen • Dominee Roel Knijff uit Geldermalsen is sinds zondag de nieuwe predikant van de Kruiskerk in Amstelveen. Hij heeft recent afscheid genomen als gemeentepredikant in Breda en als interim-predikant namens de landelijke PKN in Castricum. 

De afgelopen decennia heeft Knijff (57) heel wat kerkelijke gemeenten van binnenuit mogen leren kennen. Hij was na zijn studie in Groningen achtereenvolgens gemeentepredikant op het Hogeland in Groningen (in de dorpen Adorp, Wetsinge en Sauwerd), Maastricht, Engelen en recentelijk dus in Breda. Maar daarnaast vervulde hij vanuit de landelijke PKN veel interim-opdrachten bij gemeenten die een beroep op hem deden, waaronder Roermond, Heumen, Wijchen, Arnhem, Zaltbommel, Woerden, Wormer, Amsterdam (Willem de Zwijgerkerk) en tot voor kort in Castricum. 

Knijff blijft gewoon in Geldermalsen wonen. "Zelf zou ik graag in Amstelveen komen wonen, maar mijn vrouw heeft een mooie baan bij de bibliotheek in Tiel. En het is niet meer zo dat dat de domineesvrouw haar man bij een beroep naar elders in het land automatisch volgt." Knijff krijgt een aparte predikantenkamer in de Amstelveens Kruiskerk. Ook zijn boeken verhuizen daar naar toe. 


Nut van 't Algemeen 

herwijnen • De Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, departement Herwijnen, komt bijeen op woensdag 20 oktober a.s. aanvang 20.00 uur in de grote zaal van dorpshuis “De Poort” te Herwijnen. Voor de pauze is een korte jaarvergadering en na de pauze volgt een presentatie door Hille de Bruin met prachtige natuurfoto’s. 

Bezoekers dienen een QR-code of een negatieve coronatest bij zich te hebben. Voor info: 0418-581959.