Tiel heeft weer een najaarskermis

tiel • Sinds vrijdag heeft Tiel weer een najaarskermis, die vandaag (dinsdag) eindigt. De kermis vindt plaats op het Bleekveld, de mooist denkbare locatie in Tiel. "Er zijn allerlei acties op touw gezet", zei Wim de Boer, fractievoorzitter van de Partij van de burgers (PvdB), vorige week dinsdagavond in een ingelaste raadsvergadering, "en we hopen dat iedereen weer gezellig naar de kermis gaat." 

Een werkgroep, bestaande uit Wim van Baal, Yvonne Son-Stolk, Martin Koning en Wim de Boer, zette zich in voor terugkeer van het traditionele, Tielse evenement. Dit in samenwerking met onder meer Hart van Tiel, de vereniging voor centrumondernemers, Bakkerij van Ooijen en de zeer ervaren kermisexploitant Eckelboom uit Rumpt. "Als de kermis voorbij is gaan we op zoek naar meer mensen, zodat we er een groter evenement van kunnen maken", aldus Wim de Boer in de raadsvergadering.

Burgemeester Hans Beenakker is blij dat de wake-up call door de werkgroep ter harte is genomen: "Het is fantastisch dat de kermis er weer is."