Concertmiddag met gypsy jazz.
Concertmiddag met gypsy jazz. Foto: aangeleverd

Concert gypsy muziek

geldermalsen • Op zondagmiddag 24 oktober organiseert de Stichting Hot Club de France Nederland een concertmiddag met gypsy jazz muziek in schenkerij De Beurs in Geldermalsen. 

Twee keer per jaar organiseert deze landelijke stichting in Geldermalsen haar concertmiddag, met een keur aan nationale en internationale artiesten. 


Django Electric

Deze middag start met de gloednieuwe Nederlandse formatie “Django Electric”, die stukken speelt uit de laatste periode van het leven van Django Reinhardt (eind jaren veertig, begin jaren vijf) met elektrische gitaar, contrabas en saxofoon. 


Deze nieuwe band bestaat uit Pepijn Mouwen op saxofoon, Jaïr Stunt op contrabas, Tessa Spaaij op slaggitaar en de virtuoze Lex Reerink op elektrische gitaar. 

Deze stijl vormt de ultieme mix van oude stijl gypsy jazz uit de jaren dertig die vooral akoestisch was en gericht was op dansmuziek met de bebop die midden jaren veertig van de vorige eeuw ontstond, die veel grilliger en explosiever was.


Joscho Stephan

De top-act op 24 oktober komt uit Duitsland, namelijk Joscho Stephan en zijn trio. Hij is een virtuoze meestergitarist, niet alleen bekend van talloze platen, maar ook van talrijke memorabele concerten. 

Ook produceert Joscho veel online instructie­video’s, waarmee hij veel gitaristen stap voor stap op weg helpt in deze muziekstijl. Joscho Stephan timmert al meer dan 20 jaar aan de weg en geniet een grote bekendheid in heel Europa.


Jam

Bij deze concertmiddag wordt vaak volop gejamd tussen de concerten door, vaak ook door de artiesten zelf en ook de bezoekers. Ook vindt er instrumentenverkoop plaats en zijn er cd's en boeken te koop. De zaal is open vanaf 14:00 uur; de concerten starten om 14:30 uur en duren tot ongeveer 17:00 uur. De toegangsprijs is 10 euro (donateurs van de stichting krijgen 5 euro korting). Reserveren is niet nodig en parkeren om de hoek is gratis.