• Sporten is gezond, maar ook leuk.
• Sporten is gezond, maar ook leuk. Foto: 123RF.com

WB: meer geld voor sport en bewegen

west betuwe • Fusiegemeente West Betuwe heeft het sport- en beweegbeleid van de drie voormalige gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen samengevoegd en opgewaardeerd. Het beleid richt zich vooral op sportparticipatie en mentale gezondheid.
Wethouder Ton van Maanen staat aan de bal. “De komende vijf jaar maken we ieder jaar extra 75.000 euro vrij. Dit gebruiken we om de sportparticipatie te verhogen. Waarin we inwoners aanmoedigen te bewegen en te sporten en inclusie bevorderen. Zodat iedereen kan meedoen. En we stimuleren bewegen en sport in de openbare ruimte.” Er komen extra middelen om het beweeg- en sportbeleid te versterken. Zo heeft de binnensport structureel meer dan 26.000 euro te besteden. En is er structureel meer dan 100.000 euro gereserveerd voor buitensport. Ook is er 25.000 euro beschikbaar gesteld voor inwoners die een beweeg -en sportevenement organiseren.

De gemeente voert volgend jaar een verkennend onderzoek uit naar eventuele nieuwbouw van het verouderde zwembad Het Wiel. Hiervoor is 50.000 euro gereserveerd. Ook wordt gekeken naar mogelijke samenvoeging met sporthal De Randhorst. 

In het beweeg- en sportbeleid staan de nieuwe tarieven en de subsidies per 2022. Voor huur en gebruik van gemeentelijke ruimten. Ook komt begin december een op zichzelf staande beweeg- en sportsubsidie vrij voor activiteiten met een maatschappelijke doelstelling. Organisaties, zoals sportorganisaties, sportverenigingen, inwonersinitiatieven en speeltuinverenigingen kunnen aanspraak maken op deze subsidie.