• Thijmen Gerringa maakte het derde doelpunt
• Thijmen Gerringa maakte het derde doelpunt Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Haaften klopt machteloos MVV’58 royaal: 4-0

haaften • Haaften had zaterdag de openingsnederlaag van de competitie veel beter verteerd dan MVV’58. Na een 1-0 ruststand behaalde Haaften thuis een vlotte 4-0 overwinning. Sam Onink maakte de eerste twee doelpunten en daarna scoorden de invallers Thijmen Gerringa en Michel den Braber.

Bij MVV’58 moest Cas Wilpstra op medisch advies na zijn fikse tegen Vuren opgelopen hoofdwond nog minstens één week wachten alvorens weer verantwoord te kunnen voetballen. In Haaften kon MVV’58 zijn draai sowieso niet vinden. De keuze van Meterens trainer Ruwin Verwoert om verdediger Silvio Lanfranceschina als linker-aanvaller op te stellen pakte bovendien niet zo best uit en werd pas ruim tien minuten na de thee teruggedraaid.

Offensief dwong MVV’58 lange tijd bijna niks af. Alleen één keer moest Haaften-keeper Lars Tertoolen de bal van de schoen van Meterens aanvoerder Morris van den Brink grissen. Toen stond Haaften echter al met 1-0 voor. Dat eerste doelpunt viel in de dertiende minuut na al enkele gemiste Haaftense kansen. Zo miste één minuut eerder Sam Onink nog een vrije kans, maar amper zestig seconden later had de spits wel succes. Vanaf links schoot Sam Onink toen laag raak: 1-0. Pas in het slotkwartier voor rust vond MVV’58 eindelijk zijn ritme, maar het overwicht leverde te weinig op.

Ook na de hervatting startte Haaften veel overtuigender. De goed gelanceerde Sam Onink trof voor Haaften met een mooi schot onhoudbaar de verste doelpaal voordat Remco Knoop voor MVV’58 kon redden. In de 58e minuut werd Jordy Perdon bij een nieuwe Haaftense aanval door Dave de Baar gevloerd. Het kostte de Meterense verdediger een gele kaart en leverde Haaften een penalty op. Vanaf elf meter maakte Sam Onink zijn tweede doelpunt: 2-0.

Afstandsknal

Even kreeg MVV'58 nog hoop bij een prachtige afstandsknal van Jacco de Leeuw. De doellat stond evenwel een Meterense treffer in de weg. Snel nadien was het voor MVV'58 echter definitief voorbij. De niet topfitte en daarom pas net ingevallen Thijmen Gerringa miste eerst nog een kans, maar in de 74e minuut knalde hij de bal na een corner van Danny Verwolf van ver schitterend in doel: 3-0. Nadien deed ook een andere Haaftense invaller Michel den Braber nog een duit in het doelpuntenzakje.

Uit een vloeiende aanvalscombinatie maakte Den Braber er met een raak schot 4-0 van. Verdienstelijke pogingen van twee MVV'58-invallers, de nog pas 15-jarige Daaf Kok en Jean-Luc van Mourik brachten de bezoekers zelfs ook geen eretreffer. MVV'58 zal zich na twee nederlagen snel moeten herstellen. Voor Haaften en trainer Bart Fransen zijn de perspectieven voorlopig flink opgevrolijkt door deze 4-0 zege.