Uiteindelijk twee operaties voor Nanette Bielefeld

tiel • Het lijkt erop dat Nanette Bielefeld in de fase van de laatste loodjes is beland. Zij is de zeventwintigjarige Tielse dame die een levensreddende operatie nodig heeft van € 150.000,-. Het blijkt dat die in twee operaties is opgedeeld. De eerste op 13 oktober, de tweede eind oktober van dit jaar. 

"Ik ben en blijf een moeilijk geval," zegt ze over dit plan van aanpak. "Een verkleving was niet overduidelijk te zien op de scans, maar hij moest er zijn. De arts ontdekte er een vlies aan één kant van mijn ruggenmerg verkleefd zit. De specialist wil die eerst behandelen en eventueel een aantal wervels in mijn onderrug vastzetten." Nanettes nek steekt heel ver uit. De arts wil haar nek wil fuseren tot de vierde borstwervel in plaats van tot de eerste borstwervel. "Daarom heeft hij - in samenspraak met mij en mijn ouders - ervoor gekozen om de operatie in twee etappes uit te voeren. Daarmee sluit hij zoveel mogelijk het risico uit dat het litteken in mijn onderrug gaat vergroeien en we dus ooit opnieuw moeten beginnen." 

De twee operaties blijken € 125.000,- te gaan kosten. Een 'meevaller' van € 25.000,-. "Toch financiële stress. We zijn een heel eind richting het benodigde bedrag, maar we hebben nog € 20.000,- nodig. Ik ga in oktober naar Spanje met het risico een enorme schuld aan te gaan waarvan ik niet weet hoe ik die ooit moet afbetalen." 


Lees meer over Nanette op www.nanettekeepsherheadup.nl en laat een donatie achter. Je kunt ook anoniem doneren via https://www.geef.nl/nl/actie/nanette