• Jacco de Leeuw in duel met een tegenstander van GVV.
• Jacco de Leeuw in duel met een tegenstander van GVV. Foto: Jeroen de Bruin

Late 4-0 bekerwinst MVV'58

meteren • Derdeklasser MVV’58 had in Meteren in een bekerderby lang moeite om vierdeklasser GVV te verslaan. Bijna halfweg de tweede helft was het nog steeds 0-0, maar in het laatste wedstrijdkwart scoorde de thuisclub toch nog viermaal: 4-0.

Ondanks deze ruime zege bekert MVV’58 niet verder, want HSSC’61 maakte in Lexmond geen fout en werd via 2-4 winst ongeslagen poulewinnaar.

Lang hield GVV zaterdag kranig stand. Voor rust kreeg GVV zelfs de beste twee kansen, maar scoren lukte de equipe uit Geldermalsen in geen enkele bekerwedstrijd. Na de thee werd het Meterense overwicht steeds groter en tenslotte zwichtte GVV met 4-0 nog ruim.

In de eerste helft voetbalde MVV’58 te traag, slordig en gezapig om GVV op achterstand te kunnen zetten. Dennis van Doorn kreeg voor een counterend GVV duidelijk de mooiste twee kansen. Eerst schoot hij al vroeg slordig naast en uit een voorzet van Danny van Doesburg had hij pech dat zijn goed ineens ingeschoten bal ook rakelings naast ging.

Hoger tempo

MVV’58 schroefde na de pauze het tempo op. Het offensief leverde eerst nog niks op, maar twintig minuten na de thee wist MVV’58 eindelijk de ban te breken. Uit een voorzet van Amine Tannaoui rolde het schot van Morris van den Brink ongehinderd in de hoek: 1-0. Vijf minuten later was het reeds 2-0 doordat de net ingevallen Twan de Kock raak schoot. Weer vijf minuten daarna luisterde Twan de Kock zijn goede invalbeurt op met een zuivere voorzet waaruit Remco Knoop de 3-0 binnenkopte. Tien minuten voor tijd maakte Morris van den Brink zijn tweede doelpunt uit een vrije trap die vanaf ver op de linkervleugel door niemand meer werd aangeraakt: 4-0.