Kogelgaten in woning in Vianen

vianen • De politie heeft in de nacht van donderdag of vrijdag kogelgaten aangetroffen in een woning aan de Joke Smitlaan in Vianen. Naar aanleiding van een melding over harde knallen, ging de politie ter plaatse. Op dat moment werden de kogelgaten in de woning aangetroffen. De bewoners zijn geschrokken, maar ongedeerd. De toedracht is vooralsnog onduidelijk.


Carillon klinkt weer als een klok

tiel • Na een restauratie is het carillon van zorgcentrum Vrijthof officieel in gebruik genomen. Met het onthullen van een plaquette brak voor het carillion een zorgeloze toekomst aan. Tijdens het gebruikelijke onderhoud kwam aan het licht dat het carillon aan een grondige en kostbare renovatie toe was. De Stichting Vrienden van Vrijthof heeft toen het initiatief genomen om voor de renovatie fondsen te werven. Naast deze stichting, droegen ook de Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis en de SZR financieel bij. “Het carillon van Vrijthof verspreidt met haar klanken optimisme en troost. Reden genoeg dus om feestelijk stil te staan bij het opnieuw in gebruik nemen ervan”, aldus Lucien Tros van de Stichting Vrienden van Vrijthof.


VakantieBijbelFeest in De Pluk

geldermalsen • Tientallen kinderen zullen op 21 en 22 oktober deelnemen aan het, inmiddels in de wijde omgeving bekende, VakantieBijbelFeest bij De Pluk in Geldermalsen. Tijdens deze dagen is er een interactief programma rondom het thema ‘Hallo Contact?!' met als afsluiting een slotavond voor het hele gezin op vrijdag. Opgeven voor het evenement kan vanaf nu via de website www.vbfgeldermalsen.nl. Voor de kinderen van de basisschool is er op de donderdag en vrijdag overdag een tof programma. Deelnemen kost 1 euro per dag. Voor tieners vanaf 12 jaar is er op donderdagavond een tieneravond. Deze avond kost 3 euro. Het VakantieBijbelFeest bestaat al heel lang, maar in de huidige vorm en plaats vierde men vorig jaar het vijfjarig bestaan. Het lustrum wordt dit jaar gevierd met lunch op de donderdag.

q www.vbfgeldermalsen.nl