Tijd voor ontmoeting

Mijn laatste blog voor de vakantie eindigde met de wens voor meer ruimte voor mooie ontmoetingen. Inmiddels zijn we twee maanden verder. Voor de meeste van u zit de vakantieperiode erop. De scholen zijn al weer enkele weken geleden begonnen. De eerste politieke vergaderingen in de gemeenteraad zijn al weer achter de rug.
Ik hoop dat u in de vakantie afstand kon nemen van uw dagelijkse ritme. Dat er gelegenheid was om te genieten van een andere omgeving, in eigen land of een ver buitenland. En uiteraard dat u goede ontmoetingen had. Ik hoop dat de batterij weer helemaal is opgeladen, om zo te zeggen. Of anders gezegd: dat we er met nieuwe energie weer helemaal tegenaan kunnen gaan.
Op het moment dat ik dit schrijf, lijkt het weer mogelijk om elkaar vaker te ontmoeten. Uiteraard blijven we voorzichtig en nemen we geen risico's. Zo voorkomen we dat het coronavirus opnieuw om zich heen kan slaan. Maar toch… allerlei verenigingen en organisaties starten weer hun activiteiten op. Ons sociale leven komt weer op gang.
Ik merk om mij heen dat mensen het echt ontmoeten fijn vinden. Dat we elkaar weer letterlijk in de ogen kunnen kijken. Digitale bijeenkomsten in groepen via Teams, Zoom of andere kanalen waren nuttige hulpmiddelen. Ongetwijfeld blijven we deze kanalen ook gebruiken. Voor de meeste gesprekken, bijeenkomsten en vergaderingen gaat niets boven het echt ontmoeten. Eigenlijk is het best apart dat we dit "fysieke bijeenkomsten” zijn gaan noemen. Letterlijk vertaald, klinkt het eigenlijk vreemd. Maar iedereen snapt wel gelijk wat we ermee bedoelen.
Voor politiek West Betuwe breekt een spannende fase aan. We gaan het laatste half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 in. Politieke partijen zijn bezig met de voorbereidingen. Zij denken na over de speerpunten in hun nieuwe verkiezingsprogramma. Zij wijzen lijsttrekkers aan en voeren vele gesprekken met kandidaten voor hun kieslijst. Ik ben zeer benieuwd welke prioriteiten zij voor de nieuwe raadsperiode benoemen. En met welke personen zij daaraan handen en voeten gaan geven.
Ondertussen houden de huidige raadsleden zich intensief bezig met kleine en grote onderwerpen die nu de aandacht vragen. Zij gaan nog heel wat besluiten nemen de komende periode. Ik heb niet de verwachting dat we rustig naar het einde kabbelen. Integendeel. Iedereen die erbij betrokken is, kan de opgedane energie in de zomer heel goed kwijt. Er volgen vele ontmoetingen. Ik hoop dat die in het teken staan van de goede dingen doen voor onze mooie gemeente West Betuwe.
Hartelijke groet, Servaas Stoop
Reageren? communicatie@
westbetuwe.nl.