woensdag 15 september

Jimi Hendrix Re-Experience 50th Anniversary Tour
20.30, Beusichem. Edwin van Ligten Band: The Jimi Hendrix Re-Experience - 50th Anniversary Tour op woensdag 15 september om 20.30 uur in Theater het Heerenlogement, Beusichem.

donderdag 16 september

Meet & Eat
18.30, Geldermalsen, De Pluk. Een traditionele maaltijd van groente, aardappelen en vlees, een goed gevulde maaltijdsoep, stamppot of andere gerechten die je niet 1, 2, 3 voor jezelf klaarmaakt, bereiden wij voor jou in De Pluk! www.depluk.nl/aanmelden

TAKEacoustic - Pareltjes van de Nederpop
20.30, Geldermalsen, Theater in de Puk. Op donderdag 16 september is TAKEacoustic te gast tijdens Theater in de Pluk. In ‘Pareltjes van de Nederpop’ word je meegenomen in een reis door de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Van De Dijk naar Ramses Shaffy, over Acda en de Munnik langs Guus Meeuwis en door naar Frank Boeijen, op Stef Bos aan en verder. Nummers die we allemaal kennen, maar dan in een verrassend passend eigen akoestisch jasje. De voorstelling begint om 20.30 uur. Tickets zijn voor € 15,- verkrijgbaar via www.theaterindepluk.nl.

zaterdag 18 september

Finale skeelerwedstrijden regio competitie zuid
10.00, Herwijnen. Op 18 september zal op de ijs/skeelerbaan in Herwijnen de finale worden gehouden van de regio competitie zuid van de KNSB. Deze wedstrijd is zowel voor de jeugd als de senioren.De jeugd rijdt verschillende onderdelen, o.a 100/200/300 meter en een afvalrace. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers. De senioren rijden een marathon over 30 minuten en een aantal ronden.De wedstrijden voor de jeugd beginnen om 10.00 uur.Inschrijven kan nog steeds, dit is alleen online mogelijk. https://inschrijven.schaatsen.nl/

Nazomerfair Leidsche Hoeven
10.00, Tricht, Leidsche Hoeven. Zaterdag 18 september is er van 10.00 tot 15.00 uur een nazomerfair, Natuurbeleving Leidsche Hoeven, Oude Hoevenseweg 8a, Tricht.Er is een markt voor het hele gezin. Belangstellenden kunnen genieten van de lekkernijen en de producten bewonderen die door de cliënten zijn gemaakt. Er zijn veel standhouders met een aantrekkelijk assortiment die met hun opbrengst de dagbestedingsactiviteiten steunen.De opbrengst van de Nazomerfair wordt besteed aan een nieuwe afwasmachine voor in de Bakkerij van het Dagactiviteitencentrum Leidsche Hoeven en een elektrische bakfiets voor de cliënten (voor het bezorgen en afhalen van producten).

Open dagen bij wijngaard De Rijsakker
10.00-17.00 uur, Rumpt, Raadsteeg 12. Wijngaard De Rijsakker aan de Raadsteeg in Rumpt houdt op zaterdag 18 en zondag 19 september open dagen. Op beide dagen vertellen de wijnmakers tijdens de rondleidingen alles over het telen van druiven en het maken van wijn. De verschillende wijnen, waaronder gouden medaille winnende wijnen tijdens de Berliner Wein Trophy, kunnen ook geproefd worden. De toegang is gratis.

Rondsnuffelen voor stichting Sterk voor Dieren
13.00, Herwijnen. Op 18 en 19 september kunnen mensen rondsnuffelen in de brocante en bijzondere verzameling in het “Hans’ Huisje” te Herwijnen en daarmee direct stichting Sterk voor Dieren ondersteunen. Van lampen, spiegels, beelden, schilderijen, porselein, kandelaars tot mooi oud speelgoed en boeddha’s. De verzameling in het “Hans’ Huisje” is bijzonder en uiteenlopend te noemen en komt uit onder meer India, Nepal en Iran. Ook mooie spullen van Nederlandse bodem ontbreken niet zoals tafeltje, lampen, porselein en schilderijen. Stichting Sterk voor Dieren ondersteunt huisdiereigenaren die op minimum- of bijstandsniveau leven, eventueel zijn aangewezen op voedselbanken, en hierdoor niet meer de nodige zorg kunnen geven aan hun huisdier(en). Mensen zijn van harte welkom op zaterdag en zondag, 18 en 19 september a.s. van 13.00 tot 16.00 uur. Adres is: Waaldijk 94, 4171 CG in Herwijnen.

Opening Lingelandje van Deil
14.00, Deil, Lingelandje. Zaterdag 18 september wordt het Lingelandje in Deil officieel geopend. Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn de inwoners van Deil van harte welkom aan de oever van de Linge tegenover de begraafplaats aan het Oosteneind. De openingshandeling wordt door Wethouder Rutger van Stappershoef gedaan. Het recreatielandje is tot stand gekomen na een initiatief van de werkgroep Recreatie en Natuur onder de vlag van de Dorpsraad Deil.

zondag 19 september

Open dagen bij Wijngaard De Rijsakker
10.00-17.00 uur, Rumpt, Raadsteeg 12Wijngaard De Rijsakker aan de Raadsteeg in Rumpt houdt op zaterdag 18 en zondag 19 september open dagen. Op beide dagen vertellen de wijnmakers tijdens de rondleidingen alles over het telen van druiven en het maken van wijn. De verschillende wijnen, waaronder gouden medaille winnende wijnen tijdens de Berliner Wein Trophy, kunnen ook geproefd worden. De toegang is gratis.

woensdag 22 september

Bop Herwijnen
10.00, Herwijnen, dorpshuis de Poort. Woensdag 22 september van 10.00 tot 12.00 uur, Locatie dorpshuis “de Poort”. Anton van Winsen uit Deil geeft een presentatie over de diverse fietsen door de jaren heen.Iedereen is welkom, er is ook tijd voor een kop koffie of thee en een praatje.

Alpha Cursus start in Geldermalsen
19.30, Geldermalsen. Hoe lees ik de Bijbel? Is er meer dan dit leven? Tijdens circa tien interactieve bijeenkomsten ontdekken belangstellenden wat het geloof inhoudt. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op 22 september om 19:30 start de cursus ontspannen met een hapje en een drankje. De cursus is gratis. Kijk voor meer informatie voor deze cursus op https://veg-geldermalsen.nl/actueel/alpha-cursus. Ccontact via geldermalsen.alpha@gmail.com.