Music@Meteren-class

meteren • In september is er voor de 15e keer een Music@Meteren-class. Met dit concept laten de muzikanten in de dop zien hoe leuk het is om een instrument te bespelen en hoe leuk het is om samen met andere kinderen muziek te maken. De lessen vinden plaats iedere dinsdag van 16.00 tot 16.45 uur in de Mr. Aafjesschool in Meteren. De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Ze maken kennis met allerlei aspecten van muziek maken en worden verschillende instrumenten gedemonstreerd en door de kinderen uitgeprobeerd. De kinderen treden ook een paar keer op, samen met jeugdorkest M-tastic! Meer informatie via muziekverenigingmeteren@gmail.com.


Spetterende veiling Digi-Taalhuis

geldermalsen • Van 6 tot 12 september was het de Week van Lezen en Schrijven, een landelijke actieweek om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Het thema in Rivierenland was dit keer "geld”. Digi-Taalhuis West-Betuwe organiseerde daarom een veiling van leuke en interessante tweedehands spulletjes in de theaterzaal van De Pluk. Digi-Taalhuis coördinator Welmoed Homan, het gezicht van Digi-Taalhuis West-Betuwe, had wethouder Van Stappershoef gevraagd als veilingmeester. Hij zei daar graag ja op.  Hij voelt zich erg betrokken bij laaggeletterden in zijn gemeente en wil hun ambassadeur zijn. Welmoed kon er helaas op het laatste moment zelf niet bij zijn, omdat haar man corona had gekregen. Maar toch opende zij de veiling met een filmboodschap.  Addy en Jose, beter bekend als De Taalmeiden, waren er om opnames te maken voor hun vlogs. Het werd een spetterende middag. Er werd soms fanatiek tegen elkaar opgeboden. Zowel de wethouder, de medewerkers van Bibliotheek Rivierenland die de veiling hadden georganiseerd en de deelnemers beleefden er veel plezier aan.


Vrouwenkoor hervat repertities 

geldermalsen • Na ruim anderhalf jaar noodgedwongen pauze gaan de leden van vrouwenkoor De Zeesterren op donderdag 16 september weer repeteren. De repetities zijn in de zaal van 's Heerenloo aan de Wieken in Geldermalsen. Tot 1 oktober is het mogelijk om repetities kosteloos bij te wonen. Het koor bestaat uit 30 leden. De vaste repetitieavond is donderdag en wel van 20:00 tot 21:30 uur. Meestal worden liederen gezongen die met de zee en het water te maken hebben. Maar er worden ook regelmatig uitstapjes naar andere songs gemaakt. Het koor zingt 2-, 3- of 4-stemmig. De dames worden begeleid door twee accordeonisten. Ze worden begeleid door een dirigente. 


Music&Fun4Kids

geldermalsen • Vrijdag 24 september is de open les van Music&Fun4Kids. Alle kinderen uit groep 4 en 5 van het Basisonderwijs zijn van harte welkom om kennis te komen maken met de leukste muzikale oriëntatie cursus in Geldermalsen. Tijdens deze cursus leren de kinderen van muziekdocent Aria Stoops de algemene muzikale begrippen en leren veel over de instrumenten van het Fanfare orkest en gaan deze ook allemaal bespelen. 

De open les duurt van 15:45 tot 16:30 uur en wordt gehouden in verenigingsgebouw De Sleutel, Maximaplein 4 in Geldermalsen. Aanmelden kan via 0345-573429 of ariastoops@hetnet.nl. Informatie: info@prinsesmarijke.nl of ariastoops@hetnet.nl.