Infoavond voor naasten verslaafden

geldermalsen • Naasten van verslaafden ondervinden vaak grote emotionele, maar ook praktische problemen door het leven met een dierbare die verslaafd is. Hierbij valt te denken aan enorme stress en hoge schulden door het oplossen van de problemen van de verslaafde. Maar ook schaamte en schuldgevoelens naar zichzelf en de omgeving vanwege het grote taboe dat nog steeds op verslaving rust. Ze hebben vaak te kampen met klachten als angsten, depressies en burn-out verschijnselen.

Dat komt, omdat de aandacht van naasten van verslaafden gaat naar hun dierbare verslaafde, waardoor zij zichzelf totaal vergeten, het stuur over hun eigen leven totaal kwijt zijn.

Helaas kan deze doelgroep maar op weinig plekken terecht voor ondersteuning, terwijl ondersteuning van groot belang is. Stichting Naast is de enige organisatie in Nederland die een uitgebreid professioneel hulpaanbod heeft, specifiek en alleen voor naasten van verslaafden. Dit hulpaanbod bestaat uit telefonisch advies, informatiemiddagen, workshops en individuele begeleiding. Deze activiteiten vinden plaats in Amsterdam, Den Haag, Bussum, Maastricht, Urk, Assen en per 1 oktober ook in Geldermalsen – adres: OBS Jan Harmenshof< Koninginnelaan 4, 4191 EE Geldermalsen. De eerste informatieochtend is 2 oktober – 10.00 – 12.00 uur.

De workshops worden geleid door ervaringsdeskundige professionals uit de regio, de workshops hebben 3 thema’s: Inzicht in jouw rol als naaste, Loslaten… Hoe doe je dat? en Grenzen stellen, deze kunnen afzonderlijk en in willekeurige volgorde van elkaar gevolgd worden.

Voor meer informatie en de agenda kijk op www.helpmijndierbareisverslaafd.nl.