Skeelerfinale in Herwijnen

herwijnen • Op zaterdag 18 september zal op de ijs/skeelerbaan in Herwijnen de finale worden gehouden van de regio competitie zuid van de KNSB. Deze wedstrijd is zowel voor de jeugd als de senioren. De jeugd rijdt verschillende onderdelen, onder andere de afstanden 100, 200, 300 meter en een afvalrace. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers. De senioren rijden een marathon over 30 minuten en een aantal ronden. De wedstrijden voor de jeugd beginnen om 10:00 uur. Inschrijven kan nog steeds, dit is alleen online mogelijk via https://inschrijven.schaatsen.nl/ of via https://www.knsbzuid.nl/wedstrijden/kalender/.


Heerlijkheid Vuren cancelt open dag vanwege vandalisme

vuren • Jaarlijks organiseert de historische vereniging De Heerlijkheid Vuren een open dag in museum het Witte Huis aan de Mildijk te Vuren. Er wordt dan aandacht geschonken aan een thema uit de geschiedenis van Vuren. Bezoekers kunnen dan de uitgebreide collectie voorwerpen en honderden foto's en documenten uit de geschiedenis van het dorp Vuren bewonderen. Tevens is deze open dag jaarlijks de gelegenheid bij uitstek waar Vurenaren en oud- Vurenaren elkaar ontmoeten. Dit jaar was deze open dag gepland op zaterdag 25 september. Echter onverlaten hebben het museum dusdanig beschadigd dat deze open dag dit jaar geen doorgang kan vinden. Het bestuur zoekt naar mogelijkheden de schade te kunnen herstellen.


Music@Meteren-class

meteren • In september is er voor de 15e keer een seizoen Music@Meteren-class. Met dit concept laten de muzikanten in de dop zien hoe leuk het is om een instrument te bespelen en hoe leuk het is om samen met andere kinderen muziek te maken. De lessen vinden plaats iedere dinsdag van 16.00 tot 16.45 uur in de Mr. Aafjesschool in Meteren. De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Ze maken kennis met allerlei aspecten van muziek maken en worden verschillende instrumenten gedemonstreerd en door de kinderen uitgeprobeerd. De kinderen treden ook een paar keer op, samen met jeugdorkest M-tastic! Meer informatie via muziekverenigingmeteren@gmail.com